Kuluneen viikon tapahtumia

Australia - 18.10.2009 14:08

Heipä hei!

Ei tässä nyt sen kummempia tai seikkailullisia tapahtumia ole kertoa, mutta vähän kuulumisia silti.

Viikko sitten sunnuntaina missasin kokouksen, kun oltiin siellä keskustan hotellilla töissä. Työ olikin niin paljon odotettua suurempi, että jouduimme olemaan töissä sunnuntaina saadaksemme sen maanantaina valmiiksi. Koko projekti oli mennyt vähän käsille muutenkin. Oli ensimmäinen kerta, kun pomo teki valekaton paneloinnin. Ensinnäkin työmäärä oli aliarvioitu puolella ja jopa tarvittavien metallilevyjen määrä oli puolet siitä, mitä olisi tarvittu! En tiedä mitä oli Daven päässä liikkunut… Sattui kuitenkin hyvin, koska oltiin viikko sitten saatu 24 levyä tätä samaa lizards-kuvioista metallia, joskin ne olivat isompia levyjä, joten meidän piti leikata ne. Siitä huolimatta meillä oli levyjä juuri ja juuri riittävästi kattoa varten, mutta sitten meni tiukille, kun Dave leikkasi pariin levyyn reiät uppohalogeeneille väärään paikkaan. Niillä levyillä ei sitten voinut tehdä mitään. Aika arvokkaitakin ne ovat, $105 per levy.

Maanantaina meillä oli alusta alkaen hyvä höyry päällä ja saatiin projekti valmiiksi hyvissä ajoin. Oli mukava katsella hyvin tehtyä ja onnistunutta työtä.

En ollutkaan ollut viikkoon kaupassa töissä, kun tiistaina oli pitkästä aikaa kauppapäivä minulle. Oli kiva nähdä muut työntekijät ja kotoisa liikkeemme.

Sainkin aika hyvin työtunteja, kun olin perjantaihin saakka töissä, jolloin tein 12 päivän aikana 11 päivää töitä. Perjantaina oli oikein kiva työpäivä. Mentiin pomon kanssa aamuvarhain Pohjois-Melbourneen, Essendoniin. Työskenneltiin sellaisessa oikein viktoriaanisessa asunnossa. Jos näyttävät talot ulkoapäin hienoilta ja koristeellisilta, niin sisältä ne vasta ovatkin! Sisustus oli hyvin mukava. Innostavaa kun kaikki talossa oli sisustettu viktoriaanisesti. Hyvin yksityiskohtaisia ja koristeellisia kuvioituja kattoja, seiniä, pöytiä, tuoleja, sohvia, pöydän jalkoja, tauluja, valaisimia, katkaisimia ja siis oikeastaan kaikki oli vanhaa tyyliä uunia ja mikroa lukuun ottamatta. Jotenkin tuo sisustus teki talosta hyvin kodikkaan tuntuisen. Oltiin siellä asentamassa sellaisia taulutankoja. Ne on periaatteessa samat kuin verhotangot, mutta niistä ripustetaan tauluja verhojen sijasta. Sitten laitettiin kanssa listoja seiniin. Myös talon piha ja puutarha olivat oikein siistit. Sieltä oli hienot näkymät Melbournen keskustaan, koska se oli sen verran korkealla kuitenkin.

Minulle siis kuuluu töihin oikein hyvää. Mikolla puolestaan asiat ovat vähän hankalammat. Hän paiskii oikein kovasti töitä, jopa noin 11 tuntia päivässä töiden takia pois kotoa, mutta rahaa ei siitä huolimatta tipu. Palkkaus on siis pelkästään myymistäsi tuotteista, jos et saa myytyä niin on vaikea kartuttaa omaakaan kassaa. Työ on siis hyvin hyvin haastavaa ja raha epävarmaa. Mikko onkin etsimässä nyt muita töitä.

Ostin muuten uuden pyörän! Ebaysta huusin upouuden Cell MTX-R2 maasturin noin 330 eurolla. En ollut upouutta pyörää katsomassa, mutta tuo lähti sen verran halvalla. Ei mulla koskaan ole noin hienoa kyykkeliä ollutkaan! Siinä on jopa hydrauliset levyjarrutkin. Tuolla on tarkoitus pyöriä sitten Uudessa-Seelannissa ja vähän Australiassakin.

Lauantaina siivosin ja imuroin automme, mikä olikin iso, mutta kannattava teko. Illalla katsottiin Mikon kanssa eräs loistava elokuva, Spirited Away nimittäin. Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka eivät sitä vielä ole nähneet. Kaunis filmi. Sain ajatuksen hankkia elokuvan, koska elokuva oli osittain Paronella Parkin innoittama. Paronella Park oli se espanjalaislinnoitus Queenslandissa.

Sunnuntaina pääsin pitkästä aikaa kokoukseen. Se pidettiin taas Melbournen Exhibition Centressä, jossa parkkeeraus on kallista, joten päätin yhdistää aamulenkin ja kirkon samaan. Mitähän sinne olis ollut matkaa, vähän alle 10km. Olin jumissa aamulla, koska en päässyt talostamme ulos! Mulla ja Mikolla on yhteinen ulko-oven avain, mutta sitä pidetään piilossa ulkona. Sisältäkin avatakseen tarvii sen avaimen ja joku oli laittanut oven lukkoon. Muut talon asukkaat olivat nukkumassa, joten jouduin pakenemaan ikkunan kautta. Onneksi löysin tarpeeksi ison ikkunan. Olin kuitenkin nyt kovassa kiireessä. Normaalisti pyöräilen keskustaan noin 40 minuutissa ja tämä oli vielä kilsan-pari pidemmällä. Pyöräilin kuitenkin kuin tuuli ja olin perillä 30 minuutissa. Huh, hikisenä jo valmiina tanssimaan ja pomppimaan. Kokous olikin väkevä! Ilmoittauduin samalla Planetshakersin ensimmäiseen Mighty Men konferenssiin, joka järjestetään ensi viikonloppuna!

Messukeskuksessa oli meneillään kaikenlaista kummaa toimintahahmoista raskauteen. Niinpä siellä vaelteli Star Wars -hahmoja ja isomahaisia wannabeäitejä. Joen varrella ihmiset grillasivat, kiertelivät marketteja, katsoivat around the bay pyöräilijöitä ja ihastuneet nuoret pusuttelivat nurmilla. Väki oli siis liikkeellä.

Tehtiin Mikon kanssa juuri tortilloja ja hyvää oli!

Hyvää alkavaa viikkoa joka iikalle!

2 kommenttia »

  1. Pakenit ikkunan kautta :DD hahaa, varmaan koominen näky

    JOhanna - 20.10.2009 12:22

  2. Jeah, siinä oli vielä hyttysverkko, jonka jouduin repimään irti!

    Lauri - 21.10.2009 15:25

Kirjoita kommentti