Paino pois harteilta

Australia - 15.9.2009 05:29

Heippa hei iltakirja,

Viime sunnuntaina mentiin Planetshakersin kokoukseen, joka järjestettiin Melbournen Exhibition Centressä . Planetshakers on Melbournen versio Sydneyn Hillsongista. Se on myös hyvin suuri seurakunta, nuorekas ja on mediadesignit ja rokkaavat bändit. Uusia CD-levyjä tulee ulos tämän tästä.

Joka tapauksessa oli hirmu kiva päästä piiitkästä aikaa seurakuntaan. Viimeksi taisin käydä Brisbanen Hillsongissa. Oli tärkeää, että pääsin tuomaan asunto- ja työongelmat ylistäen Jumalan eteen. Tietysti olin rukoillut asioiden puolesta koko ajan, mutta nyt sain tehtyä sen täysipainoisemmin. Koin taakan kevenevän, kun tiesin Jumalan ottaneen asiat huolehdittavakseen. Samassa myös ymmärsin, kuinka pienet ja itsekkäät ongelmani ovatkaan. Ennemmin minun pitäisi olla huolissani muista ihmisistä, jotka ovat todellisessa hädässä. Tein kompromissin ja rukoilin kaikkien puolesta. Mitä tekisinkään, jos en ahdistuksen aikana voisi kääntyä Jumalan puoleen.

Tänään meidän oli myös tarkoitus mennä katsomaan asuntoja, mutta mikään niistä ei onnistunutkaan. Sen sijaan saatiin sovittua ne huomiselle.

Maanantai 14. syyskuuta 2009

Aamulla mentiin katsomaan yhtä kämppää St Kildassa, joka on travellereiden suosima alue etelärannalla. Se oli lähellä isoa tietä, mutta yllättäen kämppään ei kuulunut yhtään mitään ääniä. Kämppä oli mukavan valoisa ja puhdas verrattuna aikaisempiin näkemiimme. Siinä asui australialainen pariskunta. Lähellä oli suuri Albert Park, jossa ajetaan formulat maaliskuussa, ja ranta. Pidettiin paikasta. He sanoivat tekevänsä päätöksen keskiviikkoon mennessä.

Mutta ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun nähtiin seuraava kämppä. Se oli Auburnissa, alue johon oltiin jo ehditty tykästyä aiemmin. Viereisellä kadulla kasvoi jälleen koivuja ! Ne on niin kauniita. Auburn on yksi parhaimmista/kalleimmista alueista Melbournessa ja se on myös perheiden suosimaa aluetta. Hyvin lehtevää, puita ja kukkia. Vaikka St Kilda on lähempänä keskustaa ja parempien kulkuyhteyksien varrella, niin kyllä tämänkin kämpän lähellä on riittävät yhteydet. Eikä tämäkään nyt kaukana keskustasta ole, noin 6-7km. Ratikalle on 200m kävely ja junalle 1km.

Huoneemme on isossa omakotitalossa valtavalla tontilla. Tontilla kasvaa myös Hawthornin ainoa palmu, joka on tosi korkea . Kämpässä asuu meidän lisäksi kaksi aasialaista poikaa, jotka opiskelevat. Asunto on tosi siisti ja valoisa . Ilmapiiri on kuitenkin paljon rennompi, kuin St Kildan kämpässä. Tässä saatiin myös suurempi huone, paljon kaappi- ja hyllytilaa, sekä ennen kaikkea kaksi sänkyä. Toinen queen size ja toinen single. Kildassa oltaisiin jaettu yksi queen size sänky.

Oltiin molemmat alusta alkaen ihan innoissamme tästä ja vuokraisäntä on erittäin mukava. Tehtiin diili ja huomenna muutetaan kämppäämme osoitteeseen 356 Auburn Rd! Vuokra on 450$ kuussa sisältäen internetin, veden ja kaasun. Aluksi piti maksaa ensimmäisen kuun vuokra ja pantiksi vielä toinen mokoma. Pantin saa takaisin, jos ei hajota paikkoja, joten ei hätiä. Mutta ohops, kun käärin nuo rahat tililtäni niin eipä ole jäljellä enää paljoa millä elää! Töitä täytyy saada siis hyvin pian! Olen kuitenkin aika luottavaisin mielin tuon työnsaannin suhteen. Aluksi varmaan käyn kysymässä siitä lamppukaupasta!

Mutta on nyt kyllä tosi kiva kun saatiin oma kämppä ! Ollaan puhuttu, että Melbournessa tehdään sitten luksussafkoja ja ensimmäisenä yritetään tehdä makaronilaatikkoa, mutta kun kaupassa käytiin niin halpaa leipää ja muuta muonaa sieltä mukaan tarttui. Katellaan niitä gourmeita sitten, kun on työt alla.

Mikko on hankkinut meille 7 päivän ilmaset salikäynnit yhdelle isolle kuntosalille niin mentiin sinne vähän purkamaan paineita ja rentoutumaan saunaan. Siellä on höyrysaunakin. Nyt on muuten Melbourne jo osittain aika tuttu. Enää ei tarvitse käyttää karttaa tai navigaattoria. Länsipuolta ei olla kyllä yhtään tutkittu.

Tahdon kuitenkin suuresti kiittää Rinaa, joka on antanut meidän asua luonaan kuin kotonamme. Hienoa, että on olemassa näin auttavaisia ihmisiä. Rina hankki muuten eilen vinttikoiran, joka on entinen kilpakoira. Sen nimi on Tiny ja se on ujo.

2 kommenttia »

  1. Hienoo et löysitte kämpän. Kuulosti aika hyvältä ja edulliselta:P Onnea työhakuun :)

    Henri - 15.9.2009 12:07

  2. :D Jees tattista! Vuokra on siis 450$ per nokka… Mutta on se silti edukas, ollaanhan kuitenkin niin lähellä keskustaa. Kalliilla alueellakin. Tänks! Toivotaan että saadaan töitä pian.

    Lauri - 15.9.2009 13:42

Kirjoita kommentti