Melbournen livethrilleri

Australia - 13.9.2009 08:51

Lauantai 12. syyskuuta 2009

Mentiin tänään katsomaan Collingwoodin ja Adelaiden välistä Aussie Rules jalkapallomatsia Melbourne Cricket Groundille, jonne mahtuu jopa 100 000 naamaa. Lajia pelataan ilmeisesti vain Australiassa ja se on tämän maan kummallisista lajeista kivoin mielestäni.

Varattiin hyvin aikaa, 1,5 tuntia, ehtiäksemme peliin. Ei silti osattu aavistaa, että liikenne olisi ollut niin ruuhkaisaa lauantai-iltana tai että parkkipaikan löytäminen olisi ollut niin vaikeaa. Ihan paiseissa etsittiin parkkipaikkaa, matsiin oli enää pieni hetki ja liikenne oli tukossa. Aakh, tämä yksi ainoa peli jota olimme odottaneet ja jonka näkisimme vain kerran! Missaisimme tätä menoa hyvän osan pelistä.

Noin 20 minuuttia ennen pelin alkua löydettiin parkki autollemme. Lähdettiin juoksujalkaa stadionille ja Mikko satutti varpaansakin. Saavuttiin stadionille, mutta portti, josta meidän lipuilla pääsi sisään, oli juuri toisella puolella stadionia, joten juostiin sinne sitten. Ehdittiin paikoillemme hikisinä juuri ennen kansallislaulua. Menipä täpärälle .

Peliä näkeekin sitten koko rahan edestä. Siinä pelataan neljä erää, joista kulloinenkin on noin 30min pitkiä. Maaleja siinä tulee paljon ja erätauot ovat erittäin lyhyitä, joten se on hyvin katsojaystävällinen laji. Kentällä joukkueella on laskujeni mukaan 18 pelaajaa ja he potkivat, kuljettavat ja heittävät ovaalin muotoista palloa. Yrittävät saada sen kahden tolpan välistä. Kenttä on äärettömän suuri ja ympyrän muotoinen .

Collingwood(alue Melbournessa) on vähän kuin Suomen Jokerit jääkiekossa. Se on vihatuin joukkue, mutta sillä on kuitenkin eniten kannattajia. Heidän asunsa on mustavalkoinen. Adelaiden asut sen sijaan olivat hyvin pitkälti Jokereiden asujen väriset. Keltaista ja punaista. Adelaide vei ensimmäistä erää ihan miten tahtoi ja johti tyyliin lukemin 7-25. Toisessa erässä tahti jatkui samanlaisena. Erätauolle mentiin lukemissa 23-49. Pidin Adelaidesta, koska he olivat altavastaajia ja vierasjoukkue. Heillä oli myös paljon kannattajia paikalla. Ja heidän pelityylinsä oli paljon kivempi.

Kolmannessa erässä tapahtui kuitenkin dramaattinen muutos, sillä Collingwood nousi 61-51 johtoon! He pelasivat aivan hurmoksessa ja stadionilla oli kova mekkala ja hyvä fiilis. Neljännessä erässä puntit tasaantuivat ja saatiin uskomattoman jännä loppu. Loppuun saakka mentiin ihan rintarinnan. Aivan loppumetreillä Adelaide oli voittamassa yhdellä pisteellä , kun Collingwood tunaroi erinomaisen vapaapotkun. Kannattajat olivat aivan tuskissaan. Jostain kummasta Collingwood sai kuitenkin vielä uuden mahdollisuuden juuri ennen loppusummeria ja voitti ottelun! Hurmos oli kova! Näin Collingwood jatkaa matkaansa semifinaaliin ja Adelaide lähti lomille.

Nyt neljästä jäljellä olevasta joukkueesta neljä ovat Melbournesta. Melbournessa siis juhlitaan mestaruutta tällä kaudella, veikkaisin. Joka tapauksessa huima kokemus! Vaikka ei kyllä ihan kaikkia sääntöjä varmaan tajuttu.

Illalla oli mukavan lämmin liikkua, kun lämpötila pysytteli siinä 25 asteen tienoilla. Yllättäen tuli lämmin päivä.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti