Ensimmäinen työpäivä takana

Australia - 21.9.2009 15:29

Hei taas muistiinpanot!

Tänään oli jännittävä päivä. Heräsin jo aamuviideltä ensimmäisen kerran, kun en malttanut odottaa päivän alkavan. En tiennyt mitä oli edessä, joten jännäsin ja toivoin kovasti, että lopputulos olisi hyvä. Päivä oli hyvin kaunis ja aurinkoinen. Puu takapihallamme oli täynnä valkoista kukkaa.

7.30 heräsin, kävin suihkussa, luin vähän Raamattua ja söin aamupalan. Sitten kävelin vaivattomat 10 minuuttia valaisinkauppaan. Olin siellä etuajassa. Totta kai, antaisi huonon vaikutelman, jos myöhästyisi ensimmäisenä päivänään, varsinkin kun olin CV:ssäni mainostanut järjestäytyneisyyttäni.

Sitten minut esiteltiin paikan työntekijöille ja kierreltiin liikettä pitkät tovit ympäri ja yritin oppia, mitä kaikkea se piti sisällään. Tuotevalikoimaa oli hirvittävä määrä. Olin tottunut vain valaisimiin, mutta täällä opettelisin tuntemaan eri aikakausien tyylit vessapaperirullatelineistä kattotuulettimiin. Siis liike oli täynnä vanhantyylistä rautakauppatavaraa, lukkoja, ovenkahvoja, peilejä, saranoita, nimikylttejä, tyynyjä, satunnaisia koristeita, valaisimia, takkoja, ovia ja löytyi sieltä suuri leikkikaluosastokin, mutta ne olivat enemmänkin vanhanaikaisia keräilyleluja. Huh, opittavaa oli paljon. Yritin tehdä vaikutelman mielenkiintoisilla kysymyksilläni, jotka liittyivät heidän kotisivuiltaan löytyvään tietoon. Kotisivut olin tietysti käynyt pariin kertaan läpi. Työkaverini, Mark, johon parhaiten tutustuin sanoi, että oli oppinut liikkeen asiat vasta kahden vuoden työkokemuksen jälkeen.

Päiväni alkoi valaisinten kokoamisella, jonka pystyin tekemään vaivatta. Sitten tarkistin ja laitoin esille uusia tuotteita. Samalla Mark tai Julianne veivät minua ympäri liikettä ja opastivat. Juliannekin on erittäin mukava. He ovat molemmat olleet liikkeessä töissä noin 10 vuotta.

Vastailin joihinkin puheluihin, mikä oli aika jännää aluksi, koska en tiennyt yhtään mitään. Lähinnä ohjasinkin puhelut eteenpäin. Puhelimia liikkeessä on paljon, 4 kappaletta. Muutamaa asiakasta rohkenin jopa avustamaan. Parille onnistuin vastaamaan itse, mutta muihin pyysin apua. Kaikenkaikkiaan mukava ja työpäivä. Työpaikka on kotoisa ja tilava, työntekijät ovat hyvin mukavia. Pomo oli kiireinen eikä ehditty jutella palkka-asioita tai muuta, mutta pyysi, että voisinko tehdä Ma-To töitä tällä viikolla. En vieläkään tiedä olenko saanut työpaikkaa, tai jos tämä on koeaika, niin maksetaanko siitä, mutta uskon siihen, että tämä on hyvä juttu ja olen hyvin kiitollinen siitä.

Mikko vielä tekee jatkuvasti kovasti töitä niiden löytymisen eteen. Vuokraisäntämme lähetti juuri ystävänsä numeron, josta voisi löytyä töitä ravintolasta.

Joka tapauksessa huomenna menen taas töihin, mikä on mukava juttu.

Sää täällä Melbournessa on juuri niin ennalta-arvaamaton kuin mainostetaankin. Melkein joka päivä on satanut ja paistanut. Nytten on kova sade, vaikka aamu ja päivä olivat aurinkoiset.

2 kommenttia »

  1. :D Vapaaehtoistyöntekijä Lamppu-Lauri. Toivottavasti kaikki selviää ja saat isosti palkkaa.

    Mika - 21.9.2009 20:27

  2. Hei huippu juttu et oot saanu töitä! toivotaa et se Mikkoki jostain löytäis ettei tartte pelkäl näkkäril rupee elää :D

    Emmi - 22.9.2009 08:26

Kirjoita kommentti