To do -lista lyhenee

Australia - 28.7.2009 07:07

Tämä on muuten viesti #100

Jep eli nyt viimein on kokeiltu sitä mistä Australia on tunnettu, surffausta nimittäin! Matkalla on nähty paljon surffareita ja olen katsonut, miten homma toimii. Ihan helpon näköistä. Sen kuin nousee pystyyn ripeästi. Ja olin varma, että oppisin sen nopeasti lumilautailu- ja skeittitaustan avulla.

Rhysin opettamana vedin rannalla vähän kuivaharjoituksia, jotka sujuivat mallikkaasti. Sitten oli vuoro mennä veteen tekemään sama juttu. Huh, edes surffilaudalla pysyminen oli aluksi vaikeaa, se tuntui niin kiikkerältä! Skeittauksessa ja lumilautailussa on tasainen ja kova alusta, mutta vesi on upottavaa ja hyvin vaikea alusta tasapainoilla. Vaatii erinomaista tasapainoilua. No opin istumaan laudan päällä ja melomaankin aika pian. Melominen oli kuitenkin yllättävän raskasta, koska asento on jotenkin vaikea ja niskat tulee kipeiksi. Sitä paitsi laudalla maatessa tulee joka paikkaan hiertymiä. Lähinnä vatsa oli aika arka ja punainen laudasta ja polvet myös. Sen takia surffarit käyttävätkin märkäpukuja.

Kun oli hankittu tasapaino ja tuntuma lautaan, oli aika yrittää aaltojen ratsastusta. Sekin oli uskomattoman hankalaa! Nähdä hyvät aallot, odotteluun menee paljon aikaa. Ja kun hyvän aallon näkee, niin täytyy lähteä räpiköimään niin lujaa kuin pääsee ja siinä kuluttaa itsensä ihan loppuun. Useimmiten vauhtia ei kuitenkaan ollut tarpeeksi ja aalto vaan liukui alitsesi. Sitten taas meloit takaisin ja odottelit aaltoja. Janokin siinä tuli. Tosi uuvuttavaa. Muutaman kerran kuitenkin onnistuin ratsastamaan aallolla ja se oli tunne kuin olisi lentänyt. Oli jännää, kun aalto imaisi laudan matkaan ja sitten mentiin. Aluksi kuitenkin surffasin vain mahallani, olin liian uupunut nousemaan pystyyn, mikä olisi vaatinut vielä täydellisen tasapainopisteen löytämistä. Harjoittelun jälkeen kokeilin sitten pystyyn nousemistakin, mutta ei se oikein onnistunut. Silloin en enää oikein saanut tarpeeksi vauhtia melottua, kun voimat oli pois. Kerran pääsin pystyyn, mutta aalto liukui juuri silloin alitseni enkä päässyt ratsastamaan aallolla. Sitten minulle alkoi tulla jo kylmä, kun aurinko alkoi laskea, ja voimanikin olivat ihan finaalissa.

Respectit siis surffareille. Ne saa sen näyttämään niin helpolta ja chilliltä. Se onkin kuulemma helppoa, kun vaan oppii. Alku on tosi vaikea. Surffauksen jälkeen olin kyllä ihan lopussa ja paikkoja särki ihottuman takia, mutta hauskaa oli ja mentiin vinhaa vauhtia. Rhys sanoi, että näytin ihan australialaiselta surffarilta ;)

Tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mikä kaunis aurinkoinen päivä jälleen. Kävin kävelyllä näillä hiekkateillä täällä sademetsässä ja kaikkien tuoksujen, rauhallisuuden ja metsän äänien keskellä koin oloni niin autuaaksi ja kuvittelin olevani mökillä Suomessa. Tämän lähemmäs mökkikokemusta on vaikea päästä, luulen. Hiekkaien vieressä nimittäin oli pieni niitty kukkineen ja sen laidalla kasvoi mäntyjä. Oli niin kotoisa olo.

7 kommenttia »

 1. Moikka!

  Kiva lueskella taas teijän kuulumisista.. mulla on vähä kiire ni tässä vaa pikasesti.. Mikolle homma: mä oon menos ottaa tatuoinnin toho lantiolle.. sellasen aika pienen mustavalkosen. ja halusin et sil on joku tarkotus. ja koska mikko on iha huippu piirtää ni haluun et sä suunnittelet sen! siinä sulle tekemistä ja pohdittavaa! :) jutellaan lisää ku soittelet taas tännepäi! paljo terkkui molemmille!!

  Emmi - 29.7.2009 10:13

 2. Jambo Lauri, olen ollut Suomessa jo kohta pari kuukautta. Danny ja perhe tuli 5 viikon lomalle pari päivää sitten. Sulla on hieno blogibanneri, varmaan itseottama kuva. Fellow pilgrim, Jason

  Jason - 29.7.2009 11:41

 3. Mitas muuta ‘to do – listalta’ viela sitten loytyy! : )

  Kikka - 29.7.2009 12:45

 4. ihana sun hiekkatietunnelma :)

  Anonymous - 29.7.2009 23:18

 5. @Emmi
  Siisti juttu! Jep, tatska on Mikolla työn alla. Mietin vaan, että eikö olisi kivempi, jos joku kysyisi tatuoinnistasi ja voisit kertoa omat henkilökohtaiset syysi miksi halusit juuri sen, kuin että sanoisit jonkun toisen henkilön valinneen sen sinun puolestasi. Eikö tatuointi olisi kiva olla vähän sellainen oma juttu niin, että sillä olisi erityinen merkitys sinulle ja juuri siksi sinä sen halusit. Ei välttämättä kannata antaa muiden päättää omista asioistasi. En kylläkään kiellä, etteikö Mikko olisi taitava ja hyvä sellaista suunnittelemaan.

  @Jasu
  Mambo vipi, Jason! Hienoa kuulla susta ja vielä blogin kautta! Miten on asiat Suomessa sujuneet? Kerro muillekin Lepojärville kovasti terveisiä ja hyvää lomaa! Kiitos, kuva on itse otettu Port Macquarien Shelly beachilla auringon noustessa. Ja jäljetkin ovat omani.

  @Kikka
  Ei niin kovin kummoisia enää löydykään, joitain paikkoja vaan. Australia Zoo kuului siihen myös.

  @Ano
  Kaikki mökkijutut on ihania!

  Lauri - 30.7.2009 04:20

 6. HEIPPS!

  niin, mutta sen takii mä haluunki et mikko sen suunnittelee.. ja toki mä itte siihen vaikutan. mut mikko on veli ja tärkeä mulle, ja niin se muistuttais mikostaki! :)

  Emmi - 30.7.2009 13:38

 7. Okei, hyvä niin :)

  Lauri - 6.8.2009 09:13

Kirjoita kommentti