Eläköön Suomi!

Australia - 23.7.2009 07:04

Torstai 16. heinäkuuta 2009

Teimme sen, saavuimme Brisbaneen, viimein. Tällä kertaa asumme Mikon kontaktien luona ja onkin aivan mahtava nuoripari, noin 25-vuotiaita. Oli jännä puhua pitkästä aikaa suomea jonkun luona. Yleensä on puhuttu hosteillemme englantia, mutta nyt oli vapauttavaa puhua vaihteeksi suomea. Tämä pari on todella mukava ja heidän luonaan on helppo ja viihtyisä olla. Oikein huomaavaisia ja kohteliaita. Suomalaisempia kuin muut täällä Australiassa tapaamamme suomalaiset. Heillä on myös energinen jack russeli, Rufus, joka on tosi leikkisä. Meillä on jo heti suunnitelmissa mennä pelaamaan jalkapalloa, golfia, ajamaan mikroautoilla ja saunomaan. Kuulostaa erittäin hyvältä! Ollaan myös etsitty töitä täältä Brisbanesta, mutta mitään ei ole vielä ilmaantunut.

Perjantai 17. heinäkuuta 2009

Tänään leikimme Rufus-koiran kanssa pallolla eikä se koskaan väsynyt. Pelattiin myös pingistä kuin ammattilaiset ja opetin Mikolle Tansaniassa oppimani tikanheittopelin. Myöhemmin lähdettiin vähän katselemaan ympärillemme ja käytiin kuntosalillakin, ilmaiseksi kun päästiin. Päivällä oli tosi lämmintä ja aurinkoista. Täällä Brisbanessa ollaan vasta ensimmäistä kertaa nähty kukkia, jotka kyllä muuttavat maisemaa. Kukat pysyvät täällä kuulemma ympäri vuoden. On punaisia, keltaisia ja violettejakin puita. Ne tekevät tylsähköstä tasapaksusta vihreästä luonnosta kiinnostavamman. Illalla mentiin Mikon kanssa Brisbanen Hillsong seurakuntaan, joka on tässä ihan meitä lähellä, noin 6km päässä. Se on vasta kuukausi pari sitten perustettu ja luulin tulevani pieneen seurakuntaan, mutta hyvänen aika se oli valtava, isompi kuin jotkut Sydneyn Hillsongit. Hyvä kokous, jossa Brian Houston oli puhumassa. Hillsongilta tuli muuten taas uusi levy, Faith Hope Love, mutta se jäi vielä kuitenkin hyllyyn.

Lauantai 18. heinäkuuta 2009

Mentiin tänään Mikon kanssa Mt. Tamborinelle seikkailemaan. Siellä oli hienoja ja valoisia sademetsiä ja vuorelta oli upeat näkymät Brisbaneen ja muualle laaksoon. Käveltiin siellä yhden tapaamamme uusiseelantilaisen kanssa, joka oli oikea viidakkoseikkailija . Löydettiin yksi hieno uimapaikkakin, ei vain ollut uikkareita mukana .

Sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kierreltiin Brisbanen keskustassa, joka ei ollut mikään kovin hämmästyttävä. Sieltä löytyi kuitenkin hieno kulttuurikeskus ja kasvitieteellinen puutarha ja ihan kiva rantakatu, mutta paljoa mitään erikoisempaa ei se tarjonnut. Melko tylsä paikka itse asiassa, mutta siitähän varoiteltiinkin. Noh, kävin kahdesti Hillsongissa ja se oli päivän kohokohta. Illalla oli nuorisokokous , joka oli tehty näyttäväksi savukoineineen, tähtitaivaineen ja strobo-/laservaloineen . Katsotaan josko huomenna mentäisiin golfaamaan tai jotain muuta, kun Mikalla ei ole töitä.

Maanantai 20. heinäkuuta 2009

Valitettavasti Mika joutui Allin ja flunssan takia jäämään kotiin, eikä lähdetty sitten golfaamaan tai muutakaan. Sen sijaan käytiin kaupassa ja vaihtamassa auton öljyt, otettiin rennosti pelaillen tikkaa ja pingistä. Juostiin myös itsemme väsyksiin koiran perässä. Hauska päivä. Töitä olisi mahdollisesti tarjolla yhdeksi päiväksi tällä viikolla. Täällä Brisbanessa on muuten tosi hyvä hengellinen radiokanava. 96,5 kannattaa laittaa mieleen, jos täälläpäin liikkuu.

Tiistai 21. heinäkuuta 2009

Päivämme vierähti upealla North Stradbroke Islandilla, tai Straddiella, kuten paikalliset sanovat. Aamulla oli kovin vaikeaa herätä niin aikaisin, kahdeksalta, kun ollaan nukuttu makoisan pitkiä aamuja. Autossa tulee mentyä aina aikaisin nukkumaan ja herättyä myös aikaisin, mutta talossa on aina toisin päin. Päivä oli pilvetön ja aurinkoinen niin kuin kaikki päivät tähän mennessä Queenslandissa, jossa on vuodessa yli 300 aurinkoista päivää, ei sitä turhaan kutsuta auringonpaisteen osavaltioksi. Lämpötila oli varmaan siinä 22 asteen kieppeillä, hyvä talvilämpötila. Ajettiin autolla Clevelandiin, joka on Brisbanesta kaakkoon noin 30km. Sieltä hypättiin lauttaan, joka maksoi vain 12$ menopaluu. Mukava puolen tunnin kruisailu. Saavuimme Dunwichiin, josta otimme bussin Point Lookoutiin. Ihanaa, pitkästä aikaa ei tarvinnut itse yhtään ajatella minne oltiin menossa tai huolehtia mistään, sai vain katsella maisemia. Todella nautin siitä. Pidän julkisesta liikenteestä. Saari on noin 30km pitkä, joten siellä tarvitsee kulkuvälineen liikkumiseen. Ei kuitenkaan otettu omaa autoamme, koska se olisi maksanut yli 100$.

Saavuttiin Point Lookoutiin ja istahdettiin vain pitkäksi aikaa jyrkänteen reunalle katsomaan taivaallisen kirkkaan turkoosia merivettä auringon lämmössä. Mikä paikka! Siinä vain istuttiin ja katsottiin ja ymmärsin taas, miksi matkustan. Tällaiset paikat ja kokemukset rauhoittavat sieluni. Lähdettiin hiljakseen kävelemään Gorge Walkia ja maisemat olivat uskomattomat. Tämä ihana saari oli niin hiljainen, rauhallinen ja kaunis. Yhden kallion päältä nähtiin, kun tusina delfiinejä surffasi leikkisästi isoilla aalloilla tehden hienoja loikkia ja pärskeitä, unohtumatonta. Leppoisa kävely kulki hienojen rotkojen ja jyrkänteiden vierestä ja samalla pystyi silmäilemään merelle valaiden toivossa. Kauempana näkyikin suihkuja aktiivisesti, mutta niin aktiivisesti, että oletin sen olleen vain delfiiniparvi.

Käveltiin muutama kilometri ja pysähdyttiin maukkaalle ja täyttävälle saaristoaterialle, mitäs muutakaan kuin tuoretta fish & chipsiä. Seikkailtiin lisää ja päädyttiin Cylinder biitsille, jossa pelattiin petangia ja otettiin aurinkoa. Leppoisien nokosten jälkeen aurinko alkoikin jo laskea ja meidän oli aika etsiytyä bussipysäkille. Lautalta näimme, kun aurinko laski kauniisti horisonttiin.

Jos aikoo viettää aikaa Brisbanessa, niin suosittelisin harkitsemaan vaikka muutamaa yötä Straddiella. Sieltä löytyy puistoja ja grillejä ja vessoja ihan campingiinkin, on hostellejakin. Rento ja lomaisa saaristoilmapiiri.

Mika ja Alli ovat edelleen hyvin kipeinä, ehkä sikaflunssaa, joten me ollaan lähdössä huomenna. Ei päästy golfaamaan tai muuta, mutta ollaan silti hyvin kiitollisia mahdollisuudesta asua heidän luonaan. Kiitos ja pikaisia paranemisia! Saa nähdä jäädäänkö tänne Brissiin vielä päiväksi tai pariksi, koska meille olisi töitä yhdeksi päiväksi. Aluksi sen piti olla mahdollisesti huomenna keskiviikkona, mutta se ei onnistunutkaan. Mahdollisesti mentäisiin jakamaan autopesulan mainoksia postilaatikoihin siis torstaina tai perjantaina. Ei hullumpi homma, 17$/h verojen jälkeen.

Mietittiin tässä vähän tulevaisuutta ja ajateltiin, että voitaisiin yrittää käydä paikkoja läpi vähän nopeampaan tahtiin ja sitten ehdittäisiin vaikka hankkimaan vuokrakämppä ja parempia töitä Melbournesta pariksi kuukaudeksi. Olisi kiva asua omillaan omassa kämpässä ja tutustua johonkin paikkaan perin pohjaisemmin. Sitä paitsi mitään parempia töitä on huomattavan vaikea saada vain lyhyeksi aikaa.

Viime aikoina olen alkanut arvostamaan yhä voimakkaammin sitä tosi asiaa, että olen suomalainen. Suomi on kaunis ja turvallinen maa ja asiat toimivat hienosti. On kaiken maailman tukia sun muita, valtio pitää sinusta kyllä hyvän huolen. Ainakaan vielä en ole löytänyt paikkaa, jossa asuisin mieluummin kuin kotosuomessa. Yksi hienoimpia suomalaisia asioita on yhdistelmä mökki, järvi ja sauna. Ai että… Sitten kun musta tulee aikuinen, niin ostan mökin ja menen sinne joka viikonloppu. Olisikohan hauska idea meloa kajakilla Päijänne päästä päähän? Ihmisillä pitäisi olla aikaa enemmän kaikkeen kivaan. Luin yhdestä 60-vuotiaasta australialaisesta mammasta, joka ajoi Australian ympäri moposkootterilla teltassa nukkuen. En sano, että kaikkien pitäisi tehdä jotain repäisevää, mutta jos on mielessä jotain hauskaa niin voisihan sitä olla vaihteeksi spontaani and go for it!

Keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Hyvät naiset ja herrat, nyt on koettu jotain IHAN muuta.

Sitä ennen kuitenkin aamulla pakattiin kamamme ja lähdettiin kuljeksimaan. Sähköpostiini olin saanut viestin, että torstaille olisi töitä, jee! Käytiin vielä salilla vähän urheilemassa ja yhdessä autokaupassa, jonne oltiin tilattu peräluukun kaasupumput autoon, mutta niitä ei ollut tullut, joten saatiin rahat takaisin. Tarvittiin niitä kaasupumppuja, koska takaluukku ei pysy kovin hyvin ylhäällä, sillä nykyiset ovat kuluneet. Kysyin varaosaliikkeestä ja meidät neuvottiin yhdelle romikselle. Se oli kuin aarreaitta minulle! Niin paljon autoja ja irti sai ottaa mitä halusi ja halvalla! Löydettiin sieltä kaasupumput 20$, kun kaupasta oltaisiin maksettu 70$. Sen lisäksi saatiin puuttuva heijastin ilmaiseksi ja ihan kuin uudet renkaat, joissa oli vielä noin 90% pintaa jäljellä. Ja kunnon Good Year merkkikamaa. Saatiin renkaat asennettuina yhteishintaan 90$. Liikkeistä kun olen katsonut, niin yhden halparenkaan hinta on ollut siinä 100$ kieppeillä, ei asennettuna. Eli saatiin tosi hyvään hintaan kaikki! Loistava löytö. Asiakaspalvelukin oli hienoa. Oltiin oikein tyytyväisiä asiakkaita.

No sitten auringon laskiessa ajettiin Brisbanen läpi meidän uuteen majapaikkaan. Löysin Couch Surfingistä tämän Forest -nimisen talon. Mitenhän tätä kuvailisi. Ihanan huoleton läävä. Kämppä on aika huonossa jamassa ja kaikki seinät on kirjoituksia täynnä. Kämppä on kuitenkin tosi iso ja täällä on parhaillaan ollut noin 40 henkeä. Talo on täynnä työttömiä, chillailijoita, randomeja, matkustajia ja opiskelijanuoria. Porukkaa nukkuu ympäri kämppää olevilla patjoilla ja sohvilla, vajassa, viereisessä autiotalossa ja ties missä . Tosi rento meininki, musa soi, telkka päällä, kitarat soi, biljardia, kokkausta, shakkia, rupattelua bongin ja hampun vaikutuksen alaisina . Me ei itse polteta tai muuta, mutta se on monille täällä tapana. Aika yleinen nuorten travellereiden juttu. Mutta ei kaikki tietenkään ole pilvessä. Niin kuin sanoin, ihan jotain muuta ja me oltiin heti tervetulleita ja osa joukkoa. Täältä kuitenkin löytyy ihmisiä joka lähtöön. Uusia naamoja ilmestyy koko ajan. Osa travellereista on oleskellut täällä jo puoli vuotta, jotkut jopa vuosia . Yksi kaveri oli ollut neljä kuukautta Australiassa ja kaikki, mitä hän oli sinä aikana nähnyt oli tämä kämppä, kirjasto ja yksi kiinalainen kauppa. Tuntuu siis, että tänne on helppo jumittua. Mikäs siinä. Ilmapiiri on niin rento. Täytyy kuitenkin olla valmis johonkin ihan erilaiseen kuin on tottunut. Ehdottomasti kuitenkin yksi tähän astisista Brisbanen kohokohdista. Saa nähdä miten onnistuu huomenna kuudelta aamulla herääminen, kun täytyy mennä töihin. Enemmänkin ongelma tulee varmaan olemaan nukkuminen tänä yönä. Ollaan täällä ehkä vielä torstain ja perjantain välinen yö. Huomenna tosiaan mennään jakamaan niitä mainoksia. Täällä kämpässä asuu yksi suomalainen Jannekin, joka juuri valmistui Queenslandin yliopistosta. Hän kuulemma opiskeli aina pilvessä. Aika rento kaveri, mutta ei puhu kovin hyvin suomea, koska ei ole asunut siellä kovin kauaa. Ollaan tutustuttu täällä jo joihinkin tyyppeihin ja on tosi mukavia ja mielenkiintoisia heppuja! Katsottiin niiden kanssa yhdessä Madventuresia, josta ne oli innoissaan.

Torstai 23. heinäkuuta 2009

Herättiin pirteinä, vaikka en saanut nukuttua, aamukuudelta muun talon vielä nukkuessa. Syötiin pikainen aamupala ja lähdettiin Clevelandiin. Oletin teiden olleen ruuhkaisempia, joten nyt ollaan tässä puoli tuntia odottelemassa ennen kuin työt alkaa. Päivä näyttää taas aurinkoiselta ja lämpimältä.

Huh, kuuma päivä! 26 astetta kuulemma. Tehtiin 5 tunnin päivä ja saatiin 85$ eli ihan kivasti. Nyt mietitään pitäisikö jäädä vielä yhdeksi päiväksi ja tehdä huomenna taas samaa hommaa.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti