Kaunis, kauniimpi, Australia

Australia - 14.6.2009 11:57

Jännä nähdä, minkälaiseen paikkaan seuraavaksi mennään, koska maisemat ja alueet sen kuin paranevat matkan myötä! Eilen oli tarkoitus lähteä Portista, mutta päivä oli niin mukava ja aurinkoinen, että jäätiin biitsille . Tehtiin suursiivous meidän kämpässä ja sen jälkeen lueskeltiin ja otettiin aurinkoa . Päivän päätteeksi biitsille saapui vielä jätskiauto niin saatiin siitä pehmikset.

Tänään käytiin vielä kuntosalilla ja suihkussa ennen kuin lähdettiin jatkamaan matkaa. Ajettiin Crescent Headiin, joka oli kyllä mahdollisesti matkan tähän mennessä hienoin paikka! Uskomattomat nurtsit isoilla kallioilla äärettömän meren rannalla . Näkymät biitseille olivat huikeat. Näillä upeilla paikoilla kun on niin tuntuu että jotain puuttuu ja mietin itsekseni, niin tyttöhän se tästä viereltä puuttuu, eihän tänne sovi tulla ilman sellaista. Monet tapaamistamme backpackereistä ovatkin juuri tyttö-poika pareja. Hyvä koetus yhteiselolle. Jäätiin sinne pique-niquelle katselemaan josko näkyisi valaita, ei näkynyt.

Päivän päämääränä oli ehtiä South West Rocksiin katsomaan auringonlaskua. Sinne ajettiinkin Crescentistä ihan uudenlaista tietä. Nähtiin taas erilaista Australiaa. Tie kiemurteli joen vartta pitkin ja alue oli suurta maanviljelysseutua, joten ympärillä oli hienoja maalaistaloja, peltoja, traktoreita ja vastaan ajoi maajussit lava-autoillaan. Kaiken sen seassa oli vielä palmuja.

Vielä ennen auringonlaskua saavuttiin Trial Bayhin, joka on lähellä South West Rocksia ja sieltä näki auringonlaskun hyvin . Ei se ollut kuitenkaan niin hieno kuin Portissa. Trial Bayssa on vanha vankila , mutta se oli jo suljettu. Ajettiin SWRään ja ostettiin take awaytä kiinalaisesta. Löydettiin rannikolta yksi ihan lumoava paikka ja syötiin siellä, ruoka oli taivaallisen hyvää, ehkä jopa matkan paras safka tähän mennessä! Se oli nautaa ja katkarapuja kantonilaisessa kastikkeessa riisin kanssa, oli niin suussasulavaa nam nam! Tämä paikka johon sitten jäätiin yöksikin on nimeltään Little Bay ja on kuin semmoinen merirosvopoukama, jonne laivat piilotetaan. Oikein dramaattisen näköinen kuunkeilan valaistessa merta kirkkaalta tähtitaivaalta, kun aallot iskevät kapeasta väylästä ukkosen lailla tänne poukamaan, uskomaton paikka, mutta tuntuu taas että jotain/joku puuttuu. Automme ympärillä hyppii paljon kenguruita . Mielenkiintoista nähdä aamulla, mihin ollaan saavuttu. Aion herätä katsomaan auringonnousua, joka on varmasti upea pienessä ja dramaattisessa poukamassamme.

Kaunis ja dramaattinenhan se oli .

Päivä oli kaunis, joten käytiin kävelemässä rannikon kallioilla ja mentiin sitten poukamaamme lukemaan ja ottamaan aurinkoa . Kävin uimassakin, mutta vesi oli liian kylmää, Antarktikselta kun taitaa tulla. Iltapäiväksi saavuttiin Nambucca Headsiin, joka oli tosi mäkinen pikkukaupunki rannalla. Ihan kauniita puistoja ja rantakatuja, mutta jatkettiin seuraavana aamuna sieltä Dorrigoon, sisämaahan.

Ajo Dorrigoon oli tajunnan räjäyttävän kaunis ja huvittava! Tie sinne nousi yhtäkkiä yli 700m korkeuteen, mikä teki ajosta hyvin mutkikkaan ja pitkän nousun ylös. Se oli nautinto ajaa, jollain urheiluautolla vielä enemmän! Mäki oli täynnä blind cornereita, kapeita kohtia ja jyrkkiä mutkia, joissa vastaan saattoi tulla suuria karjarekkoja. Huvittavan siitä teki se, että nopeusrajoitus oli jotain luokkaa 80km/h ja sitä kaikki siellä ajoivat. Onnistuin pitämään moottoripyörät takanani, sen verran ralliverta kun kuitenkin on. Välillä ehti ihailemaan sademetsiä, vesiputouksia ja huimia näkymiä aina merelle saakka. Tämä oli tervetullutta vaihtelua rannikon jälkeen! Lopulta pääsimme vuoren päälle, jossa oli kauniita nurmilaaksoja, rauhallista ja hiljaista, kylmäkin . Siellä on öisin pakkasta, mikä olikin aika mielenkiintoista, koska alueella oli paljon sademetsää. Dorrigon luonnonpuistossa oli hieno skywalk, joka oli sademetsän yläpuolella, ja sieltä näki valtamerenkin . Käytiin hauskalla seikkailulla sademetsässä, josta löytyi vaikka mitä kiinnostavaa ! Tarkoitus oli jäädä yöksi Dorrigon oiville camping alueille, mutta ajettiin kuitenkin takaisin alas Glenniferiin, luvattuun maahan, sillä nimellä se kulki. Alueessa olikin vähän jotain erikoista tuntua.

Torstai 11. kesäkuuta 2009

Kaksi viikkoa autoelämää tuli täyteen. Siihen se tällä kertaa jäikin. Löysin netistä yhden perheen, joka suostui majoittamaan meidät luokseen Toorminaan, Coffs Harbourin viereen. Päivä katseltiin Coffsissa ja nähtiin valaskin! Mentiin sellaisen niemen kärkeen ja sieltä nähtiin kun pariinkin kertaan valas heilutteli valkoista eväänsä, aika kaukana kuitenkin. Whale watching kausi oli kuulemma alkanut juuri edellisellä viikolla. Tästä Coffsin edestä ui noin 12 000 valasta, kun ne menevät pohjoisemmaksi lämpimiin vesiin. Olisin kuvitellut, että valaita on vain joitain satoja. Täällä Coffsin rannikolla on merielämä kuulemma aika värikästä. Tämä on eteläisen ja pohjoisen merielämän kohtauspaikka, jotenka täällä on molempien vyöhykkeiden kasvillisuutta ja myös eläimiä. Meillä oli Coffsia kohtaan melko kovat odotukset, mutta ensimmäisen päivän jälkeen oltiin vähän pettyneitä ja pidettiin Port Macquarieta hienompana paikkana. Illalla kuitenkin saatiin muuta ajateltavaa, kun tavattiin uudet ystävämme! Kerrasaan upeaa porukkaa: Julie (hostimme), Chris, Andy, Sally ja Melanie! Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja koko porukka on huisia, rentoa ja hauskaa! Ja mikä majapaikka, mieletön kämppä uima-altaineen mäen päällä! Ja saadaan viihtyä täällä kuulemma pidempäänkin! Chris ja Andy veivät meidät ajelulle ja näyttivät paikkoja. Illalla katsottiin yhdessä Iron Man Blue Raynä jättimäisestä HD-televisiosta, aah vaihtelua autoiluun. Perheessä on siis neljä teini-ikäistä nuorta, jotka ovat kaikki erilaisia ja hyviä tyyppejä!

Perjantai 12. kesäkuuta 2009

Rento päivä. Käytiin salilla ja illalla mentiin Chrisin kavereiden luo tapaamaan lisää hauskoja ihmisiä ja katselemaan elokuvia. Jäätiinkin sinne Mikon kanssa yöksi ja seuraavana päivänä mentiin porukalla 4WD maastoajelulle. Haha, niin hauskaa minulla ei ole koskaan ollut auton kyydissä! Nauroin jännittyneisyyttäni ja hauskuuttani, kun Sam painoi menemään mielettömän jyrkkiä mutamäkiä ylös ja alas ja syvistä lammikoista. Hiljattaisten tulvien takia maastotiet olivat liukkaita ja täynnä jotain metrin syvyisiä kuiluja, joihin olin ihan varma että ajettaisiin. Porukka oli kuitenkin tehnyt tätä ennenkin ja otti homman rennosti. Sam on aika rikkaasta perheestä ja hänellä on oma 4WD Toyota Hilux, joka menee IHAN mistä vaan! Autossa oli ikkunat rikki ja muutenkin vähän hälliä väliä, joten Sam ajeli maastossa aika kovalla kädellä, mutta hyvin ajelikin, vaikka välillä oli takapyörät ilmassa. Meitä oli autossa 5 ja yksi oli tyttökin, joka ei edes pelännyt, kauheasti. Joka tapauksessa oli yksi hauskimmista Australian kokemuksista tähän saakka! Ainiin, ja mihinkäs se sitten päättyikään… Oltiin jo tulossa takaisin meille ja ajattelin, että huh selvittiimpäs siitä! Sam päätti ottaa kuitenkin vielä yhden sivutien, joka kulki rantametsikössä. Ajeltiin sitä aika pitkälle, kunnes huomattiin että auton sisälle tuli vettä ja oltiin suolla jumissa. Yritettiin sitä siitä tovi irti, mutta se vain upposi syvemmälle. Pakoputkisto oli veden alla ja tuntui kuin oltaisiin oltu veneessä, kun istuskeltiin auton lavalla ja pakoputki pulputti. Samin veli tuli auttamaan meitä Pradollaan, mutta se ei edes päässyt sinne asti ja jäi myös jumiin. Ilta alkoi pikkuhiljaa hämärtyä. Saatiin Prado irti ja selvittiin sillä takaisin kuivalle. Jätettiin Hilux suolle ja meidät vietiin takaisin kotiin. Ne aikoivat tulla myöhemmin kuulemma jollain järeällä nelivedolla. Toivottavasti vuorovesi ei ole upottanut autoa… Hauskoja harrastuksia näillä ausseilla.

Valitettavasti ei ollut kameroita mukana tuolla maastoajelulla.

Sunnuntai ollaan istuskeltu altaan äärellä ja mietitty elämää . Olen tehnyt testejä ja niiden mukaan olisin hyvä hammaslääkäri. Oon ihan innoissani jo menossa lääkikseen! Helsinki, Turku vai Oulu? Käytiin illalla vielä kavereiden kanssa grillaamassa puistossa ja potkittiin vähän aussifutista.

1 kommentti »

  1. juu varmaan hyvä idea toi “hammis” jatkossa…

    mama laurin - 22.6.2009 22:55

Kirjoita kommentti