Virikkeitä Blue Mountainseilla

Australia, Etelä-Afrikka - 5.5.2009 13:05

Lauantai 2. toukokuuta 2009

Käytiin tosiaan aamulla joogassa. Mentiin aluksi jo aikaisin aamusta, mutta se jooga oli vain “ammattilaisille” (varmaan päälläseisontaa yms.), joten tultiin takaisin kun aloittelijoiden jooga alkoi. Ensimmäistä kertaa olin joogassa ja se oli kyllä oikein miellyttävä kokemus. Ajattelin sitä ainoastaan fyysisenä suorituksena ja se oli hyvin rentouttavaa ja harjoitutti sellaisia osa-alueita, joita ei muuten tulisi harjoiteltua. Aloittelijoiden jooga on kylläkin vain lauantaisin, kun taas ammattilaisille on tarjolla venyttelyä lähes joka päivä. Aloittelijoiden jooga alkoi kuitenkin sen verran myöhään, että ei enää ehditty samana päivänä lähteä luolille, joten lähdettiin Katoombaan. Sää oli tuuleton ja aurinkoinen, joten tehtiin reipas kävelyretki Three Sistersille . Vuorelta meni alas Giant Stairway, josta oli hienot näkymät . Ylös tullessa laskimme rappuset, joita oli 917 . Niiden nouseminen oli suhteellisen rankkaa. Sydneyn oopperatalossa rappusia oli 50.

Vietimme myös paljon aikaa Katoomban keskustassa kierrellen kauppoja ja etsien halpaa ostettavaa. Löydettiinkin aika halpa ruokakauppa, josta tarttui mukaan kaikkea tarpeellista, kuten nuudeleita, tonnikalaa, papuja ja pähkinöitä, seuraavan vuoden ruokavaliomme. Vuoristokaupunki oli oikein kaunis aurinkoisessa säässä. Käytiin lounaalla libanonilaisessa kebabravintolassa. Oikein lämpöisiä ja mukavia ihmisiä. Seinillä oli upeita kuvia Libanonista ja eri maiden seteleitä, muun muassa 20-markkanen.

Sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Herättiinkin taas aikaisin ja lähdettiin aamupalan jälkeen ajamaan kohti Jenolan luolastoa. Maisemat matkallakin olivat jo upeat ja hieman utopiset . Viimeiset 8km laskeuduttaessa vuoren seinämää autolla olivat aikamoista kääntämistä ja vääntämistä. 20km/h nopeusrajoitus ja rattia sai olla kääntämässä puolelta toiselle peräjälkeen. Monissa kohdissa tielle mahtui vain yksi auto, minkä takia tie suljettiin yhteen suuntaan tiettyyn (kiireiseen) aikaan päivästä. Jenolan kylä oli upea, kuin alppikylä konsanaan . Itse luolat olivat kylläkin vielä upeampia . Toista kilometriä pitkiä .

Ensin tutustuttiin Lucas luolaan, joka on alueen suosituin. Siellä oli hienoja saleja, joissa pidettiin 1800-luvulla kirkkokokouksia ja akustiikka on sen verran huikea, että siellä pidetään konsertteja yhä. Itse asiassa saimme ääninäytteen luolassa ja se kuulosti kyllä hurmaavalta! Olimme Lucas luolassa 1,5 tuntia opastetulla kierroksella, jonka jälkeen menimme tekemään lounasta ensimmäistä kertaa omilla välineillämme, jotka toimivat erinomaisesti . Tällä kertaa lounaaksi oli nuudeleita ja tonnikalaa, ei varmaan viimeistä kertaa kuitenkaan.

Sen jälkeen mentiin vielä River luolaan, joka on alueen kahdeksasta luolasta ehkä haastavin. Tämä luola meni aivan alhaalla, ja siellä virtasikin sisällä joki. Luolan haastavuus oli sen pituus ja monet rappuset, joita oli 1298. Vaikka Lucas on alueen suosituin, niin molemmat pidimme silti selvästi enemmän juuri River luolasta . Luolissa oli jännä seikkailla ja oppia tuntemaan niiden historiaa. Luolakiinnostukseni alkoi kuitenkin jo Etelä-Afrikassa, jossa kävimme Cango luolastossa. Se oli itse asiassa vielä huikeampi näky ja seikkailu kuin Jenolan. Afrikassa kaikki ei ole niin pilkun päälle, joten saatiin vähän seikkailla enemmän . Jenolassa kun ei saanut edes koskea seiniin eikä tarvinnut ollenkaan ryömiä. Kaiken kaikkiaan silti erinomaista vastinetta rahalle (47$) .

Maanantai 4. toukokuuta 2009

Uusi työviikko alkoi miellyttävästi aurinkoisessa säässä ja saimme olla kasvimaalla kiskomassa rautatolppia ja naruja irti. Sen jälkeen loppupäivä työskenneltiin raeverkon alla marjamaalla. Otettiin rikkaruohoja irti marjapensaiden ympäriltä ja ruokittiin niitä lehmän lannalla . Illalla käytiin vielä virkistymässä salilla.

Tiistai 5. toukokuuta 2009

Päästiin viimein tekemään sitä mitä varten tänne tultiinkin, eli asentamaan kokolattiamattoja marjapensaiden ympärille. Sitä tehtiinkin koko päivä ja työtä riittää vielä pitkäksi aikaa. Ei se oikeastaan ollut sen hullumpaa hommaa, kunhan pysyy mattoveitsi terävänä. Huomenna pitäisi olla luvassa jotain erilaista, sillä mennään auttamaan erästä Richardin kaveria siirtämään kivilaattoja paikasta A paikkaan B ja matkalla käytetään muun muassa venettä. Jännä päivä tiedossa.

UUTTA!! Tästä pääset näkemään tämänhetkisen sijaintimme!

2 kommenttia »

  1. tonnikalaa, pähkinöitä, papuja ja nuudeleita.. eiks mikko muutenki syö pähkinöitä ja tonnikalaa, eli ei mtn uutta?:D nauttikaa auringosta! täällä nimittäin sataa nyt vettä, on harmaata ja tuulee.. terkkuja!

    -Emmi

    Emmi - 6.5.2009 08:12

  2. Joo Mikko kyllä vetää pähkinöitä ja tunaa kurkusta alas aikamoisella kokemuksella, sanoisin. Loistavat ilmat sen kuin jatkuvat vieläkin! Tänään kaunis aurinkoinen veneilypäivä! Noniin, meitä piristää tuollaiset Suomen ilmat, kiitos hyvistä uutisista ;) !

    Lauri - 6.5.2009 12:23

Kirjoita kommentti