Kiipeilyä!

Australia - 24.5.2009 17:38

Ollaan vieläkin täällä Katoombassa kehnojen säiden vuoksi . Tänään kuitenkin saatiin tehdä jotain tosi siistiä, kalliokiipeilyä nimittäin! Peterille tulee kylään viikonloppuisin eräs pari, jotka ovat kiipeilleet jo yli 10 vuotta. He ottivat meidät mukaansa kavereidensa kanssa kiipeilemään. Koska sää oli sateinen, niin mentiin kiipeilemään sellaiseen paikkaan, jossa oli sadesuojaa.

Jo pelkkä matka kiipeilyspotille oli aikamoista kiipeilyä rinkka selässä märillä kallioilla . Retki autolta kesti 45 minuuttia. Itse kiipeilypaikka olikin sitten tosi hieno! Kallioseinämä oli laaksossa, jossa virtasi joki. Kiipeilyseinämiä oli paljon ja ne olivat kuivia, koska kallio kaareutui sadesuojaksi . Paikalla oli aika paljon kiipeilijöitä, jotka ovat kaikki kuin yhtä perhettä, erittäin mukavaa porukkaa.

Kuulemma vaikeusasteikon kovin taso on 35 ja nämä seinät vaihtelivat välillä 18-27. Kiipeily on siitä hyvä laji, että se ei ole kovin kallis, mutta erittäin haastava ja palkitseva ja sen voi aloittaa myös vanhana. Kiipeilijöistä löytyy ihan 70-vuotiaitakin. Minä ja Mikko oltiin ihan innolla odoteltu ja haaveiltu, että päästäisiin joskus kiipeämään ja nyt viimein päästiin, ilmaiseksi. Kurssit täällä maksavat noin 150$. Päästiin kokeilemaan kahta eri seinää, molemmat tasoa 18. Se on ilmeisesti aika haastava taso aloittaa. Kiipeily näyttää paljon helpommalta kuin se oikeasti on!! Ensimmäistä seinämää ei päästykään kumpikaan ylös asti ja palattiin sen sijaan alas kädet ihan tönkköinä . Meillä oli väärä tekniikka, kiipeily onkin paljon kiinni jaloista, joilla edetään. Toiseen seinään oltiin paremmin valmistautuneita. Siellä päästiin tekemään koko juttu ihan kahdestaan, ensin minä pidin köyttä Mikolle, kun hän kiipesi . Opittiin kaikki solmut ja muu tarpeellinen. Loppuhuipennukseksi me molemmat päästiin tämä toinen seinämä ylös , vaikka se tuottikin kovin paljon vaikeuksia, kädet loppuivat taas, mutta ylhäällä oli hieno fiilis ja mahtavat maisemat alas laaksoon, laskeutuminenkin oli kivaa ! Ihmeellistä nähdä niitä yli 10 vuoden kokemuksella kiipeileviä Tarzaneita ja Janeja mitä vaikeimmissa asennoissa. Iso rispekti kiipeilijöille!

Loistava päivä! Loistava laji! Aiotaan jatkaa täällä ja Suomessakin! Hyvä syy matkustaa!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti