Farm days

Australia - 13.5.2009 11:43

Oltiin siis viime sunnuntaina Malcomin oliivifarmilla taas töissä. Lähdettiin Sydneystä 5:50 ajamaan kohti Megalong valleyta. Aamulla ei ollut onneksi paha liikenne, joten ehdittiin hyvissä ajoin perille. Siinä tuli tehtyä noin 5 tuntia töitä ja 3 tuntia syötyä ja jälleen kerran ruoat oli kyllä mainiot! Sellaisen kestitsemisen lisäksi saatiin vielä 100$ karkkirahaa!

Maanantai 11. toukokuuta 2009

Nyt saatiin punaherukat valmiiksi talveen. Ensin tuhti annos ravinteita ja sitten turkki ylle . Vielä on kuitenkin paljon suurempi määrä muita marjoja matotettavina . Siirryttiin valmistelemaan muita marjoja kitkemällä ruohoa niiden ympäriltä.

Päivä lopetettiin aikaisin jo lounaan jälkeen ja mentiin käymään salilla Blackheathissa. Sen jälkeen käytiin Katoombassa vähän ruokaostoksilla. Ollaan käyty sellaisessa Coles -nimisessä isossa ketjussa, josta saa tosi halvalla sellaisia “no name” -tuotteita. Mikko osti koko vuoden tonnikalavarannot (tai niin minusta ainakin tuntui), vaikkakin hän laski niiden riittävän ehkä seuraavaksi viikoksi. Mennee sellainen reilu 400g tunaa päivässä. Ostettiin vähän lisää pähkinöitä, kauraryynejä, myslipatukoita, kahvia, maitoa, maapähkinävoita, astianpesuainetta ja pesusieniä.

Sitten oli aika mennä todella rentoutumaan. Ah, mikään ei voi olla saunaa parempaa, niin mukavalta se vaan tuntuu! Hyvä, kuuma sauna, ei muita ihmisiä, ei kiire mihinkään, erinomaista! Sen jälkeen vieläkin rentouttavampaan kuumaan porealtaaseen, silmät kiinni, anna kuplien kelluttaa ja hieroa ruumistasi lämpimän veden syleilyssä. Pihalle viilentymään ja kierros taas alusta. “No worries mate!” Tätä voin lueskella, kun haluan kokea mielikuvituksellisen saunailmiön.

Tiistai 12. toukokuuta 2009

Tänään lannoitettiin kasveja ja laitettiin viimeiset matot mitä jäljellä oli. Huomenna tehdään siis jotain muuta, koska ei olla saatu vielä uusia mattoja leikattaviksi.

Minä ja Mikko ajateltiin ottaa valokuvausskaba eräästä syksyisestä puusta. Löytyisikö lukijoista halua antaa äänensä jommalle kummalle kuvalle? Voittaja saa jonkun palkinnon, mutta sitä ei olla vielä keksitty. Jos kiinnostusta löytyy niin voi kuvakisata jatkossakin, ainakin meille se oli hauska kokemus. Tällä kertaa kuvauskohde oli molemmille sama, mutta jatkossa voi olla vaikkapa vain joku tietty aihe. Tässä kisan kuvat, ei paljasteta kumpi on kumman ottama: #1 #2

Keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Oltiin aamupäivä hakkaamassa halkoja ja täällä Australiassa on maailman kovimmat puut, joten meillä oli kyllä uskomattoman hauskaa siinä hommassa! Saatiin vuorotellen valita toisillemme hakkuupuut ja nauroin ihan vatsani kipeäksi, kun Mikko taisteli ihmeellisen muotoisia rautapuita vastaan. Sen jälkeen oltiinkin koko loppupäivä polvillamme kitkemässä rikkaruohoja marjapuskien ympäriltä. Se sujui kuitenkin tosi hyvin ja oli ihan hauskaa.

5 kommenttia »

 1. #2 saa täältä äänen. Onko Mikolla erillinen rinkka tai kassi tunalle?

  Mika - 13.5.2009 20:22

 2. No meillä on toi auto niin on sillä takapenkeillä aika paljon niitä peltipurkkeja :P Voisin kyl ehkä ehdottaa sille jotain matkalaukkua niille tjms.

  Lauri - 14.5.2009 12:00

 3. äiti anto äänensä ykköskuvalle…:)

  Emmi - 15.5.2009 17:07

 4. Annan ääneni myös ykköskuvalle!

  mama laurin - 18.5.2009 22:25

 5. Ei näköjään kovin suurta suosiota saavuttanut tämä kilpailu, mutta kuvatkin olivat aika kehnoja. Mikko voitti joka tapauksessa äänin 2-1. Kiitos äänestäneille! :D

  Lauri - 2.6.2009 06:34

Kirjoita kommentti