Kohta kaksi viikkoa Sydneyssä

Australia - 19.4.2009 14:16

And I love it!!

On vienyt oman aikansa järjestellä asioita ja asettua tänne maailmankolkkaan. Nyt kuitenkin sain tehtyä aikaa kirjoittamiselle.

Pari päivää meni ennen kuin alkoi ymmärtämään minne oli tullut. Jokseenkin rankkojen alkuseremonioiden jälkeen alkaa asiat pikku hiljaa järjestyä. On saatu veronumerot järjestettyä, puhelinliittymät, nuorisokortitkin on hankittu, medicare (paikallinen KELA, joka hoitaa terveydenhuollon meille suomalaisille täällä Australiassa), vertailtu pankkeja ja avaamassa tilit pikimmiten, suunniteltu yhdessä Australian kiertuetta, paljon olen myös käyttänyt aikaa trans-Mongolian junamatkan järjestelyyn (ehkä hieman ennenaikaista, mutta se vaikuttaa Australian kiertueen suunnitelmiin) joka on kyllä aikamoista junailua, jos ei halua maksaa tupla- tai triplahintaa siitä mihin itse järjestelemällä pääsisi, ollaan etsitty ja mietitty millaista autoa tarvittaisiin ja siihenkin on jo vastaus aika lähellä, sitten on koko ajan kuumeisesti haettu töitä(viimeisin työ, johon hain oli stuertti!), koska ajateltiin jäädä tänne Sydneyhin joksikin aikaa, tehty CV:t englanniksi, haettu kämppää huh ja vielä paljon lisää. Kaikkeen on tarvinnut hakea ympäriinsä tietoa ja vertailla, mutta onneksi nämä tutut täällä ovat olleet suureksi avuksi. Samalla ollaan sitten tutustuttu ympäristöömme ja uusiin ihmisiin.

Mikolla meni muutamat ensimmäiset päivät nukkuessa 9pm-11am. Olen minäkin kyllä nukkunut pitkään. Pakollisten järjestelyjen lisäksi ollaan kuitenkin tehty kaikkea kivaa ja uutta. Täällä on isoja ostoskeskuksia ja tuntuu, että melkein kaikki on puolet Suomen hinnoista! Ollaan pelailtu Mikon ja Marion kanssa shakkia aina välillä . Heh, ekan pelini Marioa vastaan hävisin minuutissa. Mutta olen petrannut, ja kaksi viimeistä peliä Marioa ja Mikkoa vastaan olen ottanut murskavoitoilla.

Mario on siis setäni veli, joka on kotoisin Kroatiasta, ja asuu täällä samassa kämpässä kanssamme yhdessä äitinsä -uskomaton kokki!- kanssa . Sain hyvän startin hengelliseen elämääni, sillä mentiin pyhänä torstaina (ennen pitkäperjantaita) katolisen kirkon messuun, joka oli kiinnostava tapahtuma. Mario on itsekin elävä todiste Jumalan voimasta. Hän tuli uskoon ja katolilaiseksi nähtyään Jeesuksen ja Neitsyt Marian. Mario kuoli sairaalassa (clinically dead -laitteet eivät sanoneet enää piip,piip,piip vaan piiiiiiiiiii…iiip) ja hän sanoi irtautuneensa ruumiistaan ja nähneensä Jeesuksen ja Neitsyt Marian, kunnes sitten palasikin takaisin maanpäälliseen elämään. Hän sanoi kokeneensa puhdistautumisen eikä ollut enää sen jälkeen riippuvainen huumeista. Vaikuttava juttu, jossa on enemmänkin yksityiskohtia Marion omassa kertomuksessaan eräässä kirjasessa. Nykyään hän käy joka päivä kirkossa ja usko on hänelle tärkein asia elämässä. Hänellä on myös Pyhän Hengen armolahjoja, joita hän käyttää. Minä ja Mikko puolestaan ollaan alettu käymään Hillsongin kokouksissa! Pääsiäissunnuntaina Hillsongilla oli iso konsertti Sydney Entertainment Centerissä, joka oli aivan mahtava ! Hillsongilla on kolme seurakuntaa Sydneyssä, ja City piti tapahtumansa SEC:ssä sunnuntaina . Sitä seuraavana keskiviikkona mentiin Hillseille(eri kuin City siis) Hillsongin Youth Serviceen, joka oli taas ylläripylläri ihan huippujuttu! Joskin julkisilla (kalliit ja kehnot Sydneyssä!) kesti pari tuntia meiltä sinne. Siellä tavattiin kuitenkin suomalaisia, joista toinen tuttuni (isoseni Fifteenleirillä) Rebekka!! Vaihdettiin paljon kuulumisia ja yhteystietoja ja kyselin Hillseillä opiskelusta. Repsu on opiskellut nyt reilun vuoden ja Raffe jo kolme vuotta ! He saavat Kelalta täyden korvauksen kuluihinsa! Hillsongin piirit ovat olleet erittäin positiivinen kokemus (mitä en yhtään epäillytkään) eikä olisi varmasti ollut huono idea mennä opiskelemaan heidän raamattukouluun. Muut tapaamamme henkilöt (Marioa lukuunottamatta) ovat suhtautuneet Hillsongiin sen sijaan aika skeptisesti. Sitä pidetään täällä jonain ihme kulttina, joka seuraa ihmisten elämää piilotetuilla videokameroilla?? Jotain hämäräpuuhia siis. Mutta tiedä sitten miten paljon media on vääristellyt tätäkin asiaa, ja niin kuin Mariokin sanoi, että kaikki yrittävät hyökätä aina Jeesusta vastaan. Sunnuntaisin kirkolle järjestetään bussikyyti, mikä helpottaa kulkuyhteyksiä.

Ollaan käyty myös Sydneyn keskustassa kiertelemässä muutamaan otteeseen päivällä ja illallakin katsomassa valaistusta . Sydneyn keskusta ei loppuen lopuksi ole kauhean iso ja siellä on helppo ja mukava kulkea . Keskustasta löytyy myös paljon hienoja puistoja . Illalla keskusta on romanttinen kuin mikä oopperatalon ja harbour bridgen valoineen ja kauniine veneineen . Vaikka kokemusta ei ole, niin yltänee Pariisin romanceen. Vaikuttava kokemus. Pitkästä aikaa onkin erityistä, että pääsen liikkumaan yömyöhään. Swazimaassa ei nähnyt mitään, koska oli pilkkopimeää ja Johannesburgissa ei ollut turvallista. Olenkin täysin tykästynyt suurkaupunkielämään nyt pitkän farmikauden jälkeen! Säätkin ovat olleet aurinkoisia ja lämpimiä, siinä 25 kieppeillä. Aurinko täällä onkin uskomattoman kuuma ja polttava. Sitä ei edes ymmärrä, miten se voi polttaa niin kuumasti. Tuntuu todella, että olisi paljon lähempänä aurinkoa kuin muualla. Käytiin läheisessä Royal National Parkissakin erään Tiinan ja Owenin kanssa patikoimassa . Oli hienot maisemat ja mukava kävellä, mutta juuri vähän ennen kuin saavuttiin autolle niin kastuttiin läpimäriksi rankkasateen sattuessa kohdalle. Se onkin ollut ainoa sateinen päivä tähän saakka. Käytiin myös syömässä pääsiäisateria kroatiperheen luona, jossa saatiin kuulla kroatien muuttohistoria Australiaan . Yhtenä päivänä katsottiin Under the Sea 3D maailman suurimassa IMAX -teatterissa, joka on siis 3D elokuvaa . Se oli aika jännä kokemus. Ollaan käyty Mikon kanssa myös Bondi biitsillä, joka oli ihan magee, mutta tosi tuulinen sinä päivänä ! Se on oikein rich and famous -aluetta . Käytiin myös lautta-ajelulla Manlyssä .

Mikä on aika yllättävää, on se että Sydneyssä on uskomaton määrä aasialaisia! Australia, Sydney ainakin, muistuttaa osittain Amerikkaa. Täällä melkein kaikki autot ovat automaattivaihteisia, isoja ja samannäköisiä kuin jenkeissä, tyypillisesti noin 4-litraisia, polttoaine on halpaa (noin 60 eurosenttiä), autoilumaa tosiaankin, dollari se täälläkin on valuuttana (aussitaala kuitenkin) ja löytyy täältä muitakin suuren mahtimaan piirteitä.

8 kommenttia »

 1. Siistejä kuvia taas :P toivoin jo et toi automobiili ois teidän.

  Mika - 19.4.2009 14:51

 2. Kuulostaa aika siistiltä:P Pitääkin niit lentoja alkaa kohta ettimään:D Tsemppiä työnhakuun!

  Kerro Repsulle terveisii jos näät viel sitä:)

  Henri - 20.4.2009 11:05

 3. Moikka Lauri!
  Kiva kuulla etta sulla on ollut kivaa Sydnessa!
  Ja hauska blogi!
  Ma tykkasin sun kuvista!!
  “Uskomaton Kokki!”
  Kiva kuulla! Minakin luulen etta han on uskomaton kokki! Terveisia Lunalle ja Natashalle!
  Ne on ne tytot siella Blue Mountainissa!:D
  Tervesin Tahlia

  Tahlia - 20.4.2009 15:07

 4. @ Henri

  Joo! Lentoliput vaan ja tänne näin! Kiitoksia, meillä kävikin lykky ja työt alkaa maanantaina! Kerroin Repsulle terkkuja jo etukäteen kun sitä näin, mutta kerronpa vielä uudestaankin!

  @ Tahlia

  Heippa hei! Mukava, että olet lukenut blogia ja tykkäät kuvista :)! Joo isoäitinne on oikein hyvä ruoanlaitossa! Mainitsikin, että Tahlia pitää erityisesti yhdestä keitosta, jota hän tarjosi meille eräänä sateisena päivänä. Viedään terveisiä!

  Lauri - 21.4.2009 12:39

 5. Heippa vaan Lauri. Oli mukava lukea postiasi kun olet siellä meillekin tutuissa maisemissa ja tuttujen ihmisten parissa. On se ihana asia että heti pääsee hyviin hoiviin kun tulee tuntemattomaan maahan. Siitä on sitten hyvä alkaa miettiä mitä seuraavaksi on hyvä alkaa toimia.Sydneyn kokoisessa kaupungissa on jo sinänsä paljon nähtävää ja koettavaa että ei varmaan heti tee mieli lähteäkään eteenpäin. Lämpimiä terveisiä Sofialle,Mariolle, Jennylle sekä kaikile muillekin meidän tuttaville. Oikein hyvää ja iloista loma ja retkimieltä toivottaa Mummi ja Ukki, jk. Mikollekin terveisiä en ole varma olemmeko nähneet,mahdollisesti,

  Ukki - 21.4.2009 22:27

 6. @ Ukki

  Hei! Jep nämä on tosiaan teillekin tuttuja maisemia! Paras mahdollinen startti saatiin kyllä matkalle. Mikkoa ette ole aiemmin nähneet, oltiin silloin Mikan kanssa teidän luona.

  Lauri - 26.4.2009 04:39

 7. Hei,

  Oli mukavaa kuulla reissustanne! Ja minua juuri kiinnostaa matkustaa Australiaan ja mennä mukaan johonkin kristilliseen toimintaan.

  olisko sulla jtn hillsongin raamattukoulun nettisivua linkittää? :)

  Tuo Marion kokemus on erittäin hieno. Olen iloinen hänen puolestaan. Minun suvussani on myös eräs entinen huumeriippuvainen, jota Jumala on auttanut pysymään erossa huumeista ja antanut hänelle lahjoja <3

  Eveliina - 29.6.2013 21:33

 8. Hei Eveliina,

  Luin kommenttisi vasta nyt, joten en tiedä oletko jo saattanut lähteäkin matkaan, mutta tässä linkki Hillsong collegeen: http://hillsongcollege.com

  Lauri - 17.8.2013 13:08

Kirjoita kommentti