Far away down

Australia - 7.4.2009 02:26

Niin. Tässä istuskelen päiväntasaajalla noin 11 000 metrin korkeudessa, liikkuen huimaa vauhtia eteenpäin, mutta pysyen kuitenkin paikallani samaan aikaan. Uusi luku on alkamassa matkailussani, en ole koskaan käynyt tuossa kaukaisessa maanosassa. Ja kuitenkin se on vain yksi maa, mutta niin valtavan suuri. Se on niin suuri, että siitä tuntuu olevan vaikea saada otetta, mutta juuri sitä varten meillä on paljon sitä mitä travellerilla kuuluukin olla, aikaa. Eiköhän oteta asiasta selvää!

Australia on se, josta kaikki tämä sai alkunsa. Sukulaiseni Australiasta tulevat niin usein käymään Suomessa ja kysyivät aina milloin tulen käymään heidän luonaan Australiassa. Olin aina sanonut, että joskus tulen kyllä, joten päätin seistä sanojeni takana ja lähteä matkaan, kun siihen hyvä tilaisuus aukeni lukion jälkeen. Tarkoitus alunperin olisi ollut jo viime kesä-heinäkuussa lähteä Ausseihin ja mennä opiskelemaan Hillsongin raamattukouluun vuodeksi. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutoksia, koska sukulaiseni eivät asuneet silloin Australiassa, vaan aikoivat tulla seuraavana jouluna takaisin. Myöskään rahaa reissuun ei ollut silloin vielä tarpeeksi kasassa. Niinpä jäin kesäksi vielä tienaamaan hiluja pussiin. Uusi suunnitelma olisi sitten ollut joko lähteä Ausseihin seuraavana keväänä tai sitten jo syksyllä. Syksyllä lähdön hylkäsin sitten sen takia, että olisin tullut vuoden päästä syksyllä sitten Suomeen, tekemään mitä? Ajatuksena oli kuitenkin ajoittaa saapumiseni kevään pääsykokeisiin sopivasti. Ja sitä paitsi sukulaiseni eivät olleet Ausseissa, joten lähtö keväällä kuulosti paremmalta. Jossain vaiheessa kuvioihin tuli sitten ajatus Afrikan visiitistä ennen Australiaa. Kun iskä hankki vielä farminkin, niin oli minulle varmasti tekemistä Swazeissa, joten suunnitelma täydentyi lähdöllä Afrikkaan syksyllä ja sitten sieltä Australiaan seuraavana keväänä. Syksyä ja talvea en muutenkaan olisi välttämättä halunnut viettää Suomessa, mutta kesän kylläkin. Näin saatiin hyvä reitti aikaan. Eli pelkkä Australia muuttui Swazimaaksi ja Australiaksi.

Ajatusten kypsyessähän siinä kävi sitten niin, että tein hienon vierailun myö Keniaan ja Tansaniaan, joka oli hyvä kokemus yksin matkustamisesta. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmieni mukaan, sillä sukulaiseni päättivät viipyä Taiwanilla vielä pidempään. Siitä sitten kehittyi ajatus, että lähden Australian jälkeen käymään myös Taiwanilla. Ja kun Australiaan asti on tultu, niin olisi ehkä hyvä idea käydä saman tien Uudessa-Seelannissakin pyörähtämässä. En muista mistä sain ajatuksen, mutta kun on Taiwanille asti mennyt, niin voisihan sitä mennä mannerkiinaankin asti ja ennen kaikkea ajatuksena hypätä Pekingissä junaan ja hypätä pois sitten Helsingin rautatieasemalla. Junamatkasta olen innostunut tosissani ja sen haluan ehdottomasti tehdä. Kuulosti aika hienolta, että lähtee lentokoneella pois ja menee Australiaan saakka, mutta sitten saapuukin juna-asemalle takaisin tullessa. Muutenkin tuo junamatka olisi kiva tehdä, mutta ei ehkä jaksaisi molempiin suuntiin, joten nyt on hyvä mahdollisuus tehdä se yhteen suuntaan. Ja koska matka Pekingistä Helsinkiin kestänee viikon verran, on siinä hyvää aikaa miettiä ja sulatella matkan kokemuksia ja valmistautua Suomeen tuloon. Se on sellainen lempeä ja pehmeä laskeutuminen lentokoneeseen verrattuna, näin luulisin. Tokikin tällainen vaatii aika paljon lisää pääomaa ja asioiden järjestelyä. Tällaiset ovat siis suunnitelmat koko matkaa ajatellen.

Jos ovat suunnitelmat matkaa ajatellen muuttuneet, niin sitä ne ovat myös Australiaa ajatellen. Alun perin suunnitelma oli matkustaa yksin kimppakyydeillä ja sillä tavalla. Nyt on kuitenkin tullut sellainen pieni muutos, että lukiokaverini on tulossa Australiaan, tai itse asiassa on varmaan juuri näihin aikoihin saapunut Sydneyhin. Mitään ei ole vielä lukkoon lyöty, mutta ainakin aluksi palloillaan kahdestaan. Ja jos nyt kerran kahdestaan palloillaan, niin siinä on se etu, että kustannukset puolittuu kivasti. Eli nyt auton hankkiminen voisikin olla ihan mahdollinen juttu ja kahdestaan matkustettaessa varmaankin viisas valinta. Toki siinä on sitten se, että töiden saaminen vaikeutuu ja jos suunnitelmat ja tiet eroavat niin mitä tehdään yhteiselle autolle jne.? Yhdessä voi kuitenkin jakaa ilot ja surut. Tätä nyt vielä katsellaan ja mietitään yhdessä Sydneyssä. Hyvä uutinen on vielä se, että ollaan saatu majoitus sukulaisteni sukulaisten luona Sydneyssä! Ja he voivat auttaa meitä alkuun pääsemisessä ja käytännön jutuissa. Jos jotain matkaplänejä pitäisi lyödä pöytään niin sanoisin, että mennään sinne missä on lämmintä. Aluksi varmaankin Sydneystä rannikkoa pitkin pohjoisempaan, aina Cairnsiin saakka. Menee töihin sitten sinne mistä niitä sattuu saamaan. Cairnsista voisi mennä vielä Darwiniin ja sitten sieltä paukkis Ulurun (Ayers Rock) kautta etelään Adelaideen. Sitten sieltä rannikkoja pitkin takaisin Sydneyhin. Näin jäisi siis koko Länsi-Australia näkemättä. Autossa on sekin hankala puoli, että sitten se täytyisi saada myydyksikin lopuksi. YWAMin sivuillakin olen käynyt pyörimässä, mutta en osaa vielä oikein sanoa, täytyy tutustua tarkemmin. Hirveästi tekisi mieli mennä vain suunnittelematta.

1 kommentti »

  1. http://www.carpoint.com.au/used-car/VOLKSWAGEN/KOMBI/Victoria/csn6987376.aspx

    Tuossa ois sopiva tekstikin: “I’ve been everywhere man”. ;)

    Mika - 9.4.2009 00:12

Kirjoita kommentti