Lauantai orpolasten kanssa

Swazimaa - 17.3.2009 14:22

7. maaliskuuta 2009

Lähdettiin Muzin kanssa aamulla farmilta ajamaan Hawane -farmille, joka tekee paljon yhteistyötä meidän seurakuntamme kanssa. Kyseessä oli erään seurakuntalaisemme 40-vuotissynttärit, ja hän halusi viettää ne farmilla siten, että jokaiselle farmin orpoperheelle olisi joku perhe seurakunnastamme viettämään heidän kanssaa hauskan päivän farmilla. Koska iskä ja Heather eivät päässeet, niin minä edustin heitä ja koska eräs Barry ja Vicky eivät päässeet, niin Muzi edusti heitä. Muzi työskenteli 6 tai 7 vuotta Barryn ja Vickyn puutarhurina ja nyt he tekevät rahaa hänen aloittamastaan puutarhasta. Barry värväsi Muzin sitten meidän farmillemme.

Meillä oli kasapäin ruokaa: kanaa, hodareita, litroittain limpparia, sipsejä, kakkua, konvehteja ja ihan mitä vain. Ajateltiin hemmotella orpolapsia. Farmilla olikin kovat ja hyvät pirskeet ja oikein mukavaa aikaa. Farmi oli oikein asiallinen ja viihtyisä paikka orvoille asua. Homma toimi niin, että farmille oli rakennettu tosi hienoja taloja (Muzi oli ihan kateellinen, kun hänellä ei ole edes sähköä omassa mökissään), sitten niissä taloissa asui muutamia orpolapsia ja heille oli palkattu sijaisäiti, joka oli töissä farmilla. Onhan sekin siis ammatti, olla äiti. Mutta heillä oli kyllä uskomattoman hyvät oltavat siellä.

Hauskapäivä sisälsi vaikka mitä. Söimme yhdessä perheemme kanssa ja osallistuimme kilpailuihin. Sen lisäksi oli vapaa-aikaa, jolle oli järjestetty erilaisia aktiviteetteja. Sitten oli Janen synttärijuhlatkin. Päästiin hyvään yhteyteen heidän kanssaan, koska Muzi pystyi puhumaan heille SiSwatia ja toimimaan tulkkina minun ja heidän välissään. Antaa kuvien puhua puolestaan. Orpoperheen talo

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti