Matka jatkuu…

Etelä-Afrikka, Kenia, Swazimaa - 2.2.2009 11:11

Heipä hei kaikille!

Olen tällä hetkellä Nairobissa, Keniassa. Saavuin tänne 31. tammikuuta. Matka sujui hyvin alkaen perjantaiaamuna Manzinin bussiasemalta Manzini busrank ja sieltä bussilla Johannesburgiin, jossa maksoin kovan hinnan taksista Crestaan Ostoskeskus Etelä-Afrikan tyyliin, Cresta. ja lyhyen shoppailun jälkeen sain kyydin sukulaistemme luo.

Lauantaiaamuna sain aikaisen kyydin lentokentälle, jossa 4 tunnin odotusaika sujui kuitenkin helposti, koska lentokenttä oli kuin ostoskeskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen, jotka on ilmiselvästi rakennettu 2010 jalkapallokisoja varten. Eräs O.R. Tambon ravintoloista Kerrassaan hieno kenttä, josta saa ostettua lähes kaiken, mitä Etelä-Afrikan reissultaan voi haluta. Lento Nairobiin sujui hyvin ja koneesta näin jo hienoja maisemia, muun muassa Rift valleyn. Viisumin hankkiminen kentällä sujui ongelmitta ja saapumiseni oli tehty helpoksi järjestetyllä taksikyydillä ystävällisen Rönkön perheen luo. Majani Keniassa. Prado on Keniassa ihan yliyleinen auto, näilläkin oli niitä kaksi.

Olo oli kuin olisin palannut tänne. Tuntui tutulta, vaikka kaikki mitä näin oli uutta, tai toisin sanoen en muistanut ollenkaan miltä täällä näyttää. Vaikka Nairobi on Mbabanea korkeammalla (1600 vs 1200m) niin siltä se ei ollenkaan tunnu. Muutenkin Kenia tuntuu hyvin erilaiselta eteläiseen Afrikkaan verrattuna. Swazimaassa on vuoria joka puolella ympärillä, mutta tämä Nairobi on hyvin tasainen. Tämä onkin kuin ylänkö ja sitten tulee jyrkkä pudotus alas, jossa on Rift valleyn alanko. Liikenne täällä on hyvin kaoottista enkä oikeastaan huomannut kuljettajien noudattavan mitään liikennesääntöjä. Tiet eivät myöskään ole Swazimaan tasoa. Mutta meininki ja ihmiset tuntuvat rennoilta ja mukavilta. Vielä en ole Nairobin keskustassa käynyt, mutta oletan sen olevan aika pieni verrattuna Johannesburgiin.

Tultuani menimme syömään ison suomalaisporukan kanssa, jossa tapasin(tai hän tunnisti minut) erään tutun henkilön, jonka tunsimme täällä asuessamme. Tämä suomalaisperhe on asunut Keniassa jo vuodesta 1989 lähtien, pitkän tien kulkijoita siis. Kallella on täällä auto ja ajokortti, joten se helpottaa liikkumista. Kävimmekin jo katsomassa vanhaa taloamme täällä Nairobissa ja tuli muistoja mieleen.

Internetyhteys täällä on heikko, jopa kehnompi kuin Swazimaassa, joten en välttämättä paljoa kirjoittele blogiin. Suunnitelmissa olisi mennä Tanzanian puolelle Arushaan ja Zanzibarille, mutta ainakin ensimmäisen viikon olen täällä Nairobissa ottamassa rennosti ja katselemassa ympärilleni.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti