Sateinen viikonloppu

Swazimaa - 11.1.2009 17:01

Viikko oli ollut kuiva ja kuuma. Maanantaina saatiin 26mm sadetta, mikä on hyvä määrä. Mutta loppuviikko oli ollut kuivaa, ja perjantaina saapuessani oli jopa 37 astetta lämmintä.

Lauantaina 10. tammikuuta 2009 Mbabanessa ollessamme saapui kuitenkin sade, joka satoi osan päivästä ja yöstä. Tiedämme kuitenkin, että se ei tarkoita farmilla satavan, sillä on käynyt niinkin, että 15km päässä farmista on satanut, mutta ei silti farmilla. Kuulimme kuitenkin, että sade oli pyyhkinyt yli aika laajalta alueelta, joten toivomme sen viipyneen myös kastelemassa puitamme. Sateesta johtuen vietimme siis päivän sisätiloissa lukien, katsellen elokuvaa ja pelaten. Pelattiin suosikiksi noussutta Puerto Ricoa kahdesti ja toisella kerralla kokeilimme uutta kahden pelaajan variaatiota, joka oli oikein mielenkiintoinen. Voitin kahden pelaajan mittelön iskää vastaan pistein 62-60. Jokainen siirto piti laskea tarkkaan, että se hyödyttää enemmän itseä kuin vastustajaa ja sen lisäksi piti myös suunnitella tulevaa siirtoa, mutta sitä ennen piti analysoida vastustajan siirtoaikomus, mielenkiintoista. Ukkosen ja salamoinnin hilliinnyttyä katsottiin elokuva nimeltä Rainmaker, joka oli oikeusaiheinen ja oikein hyvä.

Sunnuntaiaamuna tarkistaessamme kodin sademittari näytti 50mm, joten jos farmillakin on ollut vastaavanlainen sade, niin se olisi loistavaa! Kodin läheinen joki kohisi ja vaahtosi. Sean muisti tuoda pyörän kirkolle ja olin oikein iloinen siitä. Se on oikein hieno Raleighin pyörä Rock Shoxin etujousilla ja XT:n osilla varustettuna. En olisi odottanut niin hyvää. Ja fiksaamistakaan pyörässä ei ole muuta kuin takakumin ostaminen, pyörien asentaminen ja jarrujen ja mahdollisesti vaihteiden säätäminen. Kuulin vielä, että keskiviikkoisin kokoontuu porukka ajamaan jotain reittiä, jossa yritetään parantaa joka kerta omaa aikaansa. Reitti on noin tunnin pituinen. Hieno juttu jos pääsen pyöräilypiireihin, sillä keskiviikon ajoihinkin osallistuu noin 25 henkeä. Sean sanoi Swazimaan pyöräilymaastojen olevan maailman parhaita ja kyllähän ne näyttävätkin keihtovilta. Olen odottanut mahdollisuutta päästä pyöräilemään melkein enemmän kuin mitään muuta täällä! Huippua! Ja farmillakin on hyvät pyöräilymaastot. Kiinnostava kuitenkin kokeilla, onko Suomen ja Swazimaan maastoissa ajamiseen vaikuttavia eroja kuinka paljon. Yksi ero on ainakin ihan se, että täällä ajetaan avoimemmissa maastoissa, ehkä enemmän kivikkoa ja selvästi enemmän mäkiä. Ja saa nähdä miten maaperän ero vaikuttaa. Tänäänkin pelattiin iskän kanssa Puerto Ricoa kaksin ja oli tosi tiukkaa, voitin 46-45.

Viikon detaljina olen kuullut villiä huhua, että maailmalla olisi menossa joku lamantapainen tai muu “kriisivaihe” tällä hetkellä. Täälläpäin sitä tai sen vaikutuksia en ole huomannut mitenkään. Tai no ainoastaan polttoaineen hintaan sillä on ollut vaikutusta, sillä se on pudonnut alkuvaiheiden melkein 10 randista reiluun 5,5 randiin eli noin reiluun 40 eurosenttiin litralta.

4 kommenttia »

 1. Varsin päräyttävä kuva taas kerran. Aika jees että sait pyörän :P. Varo kivikossa sitten sekä aitoja snakebitejä että renkaisiin tulevia ;).

  Ei se kriisivaihe ihan pelkkää huhua ole. Taantumaan talous on (vahvasti?) menossa. Autoteollisuus USAssa etenkin kriisissä ja kaikkialla lomautetaan porukkaa. Korot laskee ja kurssit pomppii (Britannian £ oli melkein samanarvoinen € kanssa) ja sen sellaista. Katotaan nyt miten etenee.

  Mika - 11.1.2009 19:19

 2. Ui vitsi sait oikee kunnon pyöränki. Vähän tekis mieli päästä ajelee sinne, ku tääl on vaan märkää loskaa taas. Varmaa iha loistavat maastot. Kerro sit minkäst oli?

  Joo lähit sopivasti taantumaa karkuun sinne ja tuut sit ku tuut kevääl 2010 ni alkaa taas mahollisesti kelkka kääntyy ylämäkee :D Hyvin taktikoitu, vältit pörssin romahduksen, lomautukset ja et menettänyt omaisuuttasi;)

  Henri - 13.1.2009 00:03

 3. Löysin sulle hommia Australiasta: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/01/17913

  Mika - 13.1.2009 21:14

 4. @Mika

  Mukavaa, että sait kunnon pärskyt kuvasta! Joo voi olla kyl aika vaarallista pyöräillä just noiden snakebaittien kanssa, mutta onneks mul on varakumi.
  Aika jännä juttu toi talous. Onko se nyt sit ihan vaan sen takia, kun mä lähdin tänne vai? Vaikuttiko se tosiaan niin paljon…? Ja kiitti työvinkistä, katson tuon!

  @Henri

  Yebo, magee tsykä, mutta harmittavasti tulin kipeeks niin en oo päässy nyt treenaamaan ja kohta jo lähen pois :/ Mut on kyl houkuttelevat maastot. Eli siis ennustat maailman talouden menevän ihan mun mieleni mukaan? Kun lähden alas niin tulee talouskin ja siten kun palaan takaisin ylös niin talous seuraa perässä, aika kätsyy.

  Lauri - 18.1.2009 15:57

Kirjoita kommentti