Rauhaisa vuoden alku

Swazimaa - 8.1.2009 10:29

Heippa!

Vietimme rauhaisaa ja leppoisaa lomaa Mbabanessa muutaman päivän verran. Se olikin pisin aika kotona tähän saakka tällä reissullani. Vuoden vaihtumista vietettiin erään Nicholaksen, Marlenen(Marilynin?) ja Justinin kanssa. Nicholas on tuttu seurakunnasta. Pelasimme yhdessä lautapelejä ja söimme. Vuoden vaihtuessa menimme parvekkeelle katsomaan ilotulitusta, jonka ei voikaan Swazimaassa olettaa olevan kovin säihkyvä, mutta nähtiin silti joitain hienoja raketteja. Itsellämme ei ollut mitään ammuttavaa.

Seuraavana päivänä nukuttiin pitkään, otettiin rennosti kotosalla ja illalla mentiin Nicholaksen luo grillaamaan ja pelaamaan. Pelattiin tällä kertaa 30 secondsia, joka on kuin Alias, mutta eteläafrikkalainen versio siitä. Se oli tosi hauskaa. Meillä sattui olemaan suomalainen pictionarykin mukana ja siinä suomalaisia sanoja, nauroimme oikein kunnolla kun nämä eteläafrikkalaiset ystävämme yrittivät tosissaan oppia ääntämään näitä suomalaisia sanoja. Heidän mielestään sanat olivat venytettyjä ja hirveän pitkiä ja puhuminen siksi hidasta. Vaikeuksia aiheuttivat tuplakonsonantit ja -vokaalit.

Perjantaina 2. tammikuuta 2009 nukuttiin ja levyteltiin taas rauhassa. Käytiin Paijun kanssa vähän kiertelemässä kojutorilla ja Mbabanen keskustassakin katselemassa jotain ostettavaa. Pelattiin Puerto Ricoa ja sen jälkeen katottiin vielä vesissä silmin auto-ohjelmaa. Sain koko poppoon screenin ääreen Top Gearin Afrikka -jakson avulla. Kaikki pitivät siitä kovasti ja nauroivat paljon. Niin hauska voi auto-ohjelma olla, loistavaa! Siinä brittikolmikko Afrikassa osti pikkurahalla vanhat autot ja veivät ne pidemmälle kuin äärirajoille samalla pitäen hirveän hauskaa.

Säät hemmottelivat meitä ja lauantainakin otettiin aurinkoa ja mentiin käymään myös vesiputouksilla uimassa ja relailemassa. Pelailtiin siellä ajan kuluksi mind masteria, joka on aika hauska pikkupeli, jossa saa kunnon aivojumppaakin.

Sunnuntaina 4. tammikuuta 2009 sama tahti jatkui. Päivä oli kuuma ja aurinkoinen. Aamulla käytiin kuitenkin uudessa kirkossamme, jossa vietettiin nyt avajaisia. Se haluttiin ottaa käyttöön uuden vuoden ensimmäisenä sunnuntaina, vaikka se ei ollut vielä valmiskaan. Tilava se ainakin on ja siitä tulee varmasti hieno. Pastori Kevin piti taas hyvän puheen, jossa hän puhui muun muassa synnistä, siten ettei ole omia privaatteja syntejä, jotka eivät vaikuttaisi sitten muihin. Kun vain yksikin henkilö teki syntiä niin sanottiin, että Israel teki syntiä. Joos. 7:1 sanotaan Jumalan vihastuneen israelilaisiin vain yhdin miehen synnin takia. Pastori Kevin puhuu aina todella hyvin. Seurakuntamme onkin vain pari vuotta vanha ja siinä on jo paljon jäseniä. Kirkossa tutustuin uuteen mieheen, Seaniin, joka harrastaa maastopyöräilyä, ja hänellä sattuu olemaan yksi ylimääräinen pyörä, jonka hän sanoi tuovansa ensi sunnuntaina mukanaan ja minä voisin lainata sitä. Ainoa vaan, että se on osissa. Toivottavasti siinä ei ole paljon mitään hajalla… Sain kuitenkin häneltä kunnioitusta suomalaisena fillaroitsijana. Hän sanoi, että parhaat tulee sieltäpäin ja odottaa minun näyttävän hänelle, kuinka maastopyöräillään!

Maanantaina oli Paijun viimeinen kokonainen päivä Swazimaassa, sillä olen lähdössä hänen kanssaan huomenna Joburgiin vielä viimeisiksi päiviksi kunnes hän torstaina lähtee takaisin Suomeen. Reippaan aamuherätyksen jälkeen mentiin farmille, jossa Paiju sai vielä relailla auringossa. Käytiin ajelemassa vähän mönkijällä ympäriinsä farmilla koordinaatteja hakemassa. Tehtiin myös hauska jokiseikkailu, kun lähdettiin kävelemään jokea pitkin viidakkomaisissa maisemissa.

On ollut kyllä tosi kiva nähdä Paijua, vaikka se voikin aiheuttaa ikävän tunteita jälkeenpäin. Mutta Paijun ansiosta olen saanut itsekin lomaa. Farmipäiväni ovat olleet paljon leppoisampia, kun olen pääasiassa ollut Paijun kanssa ja töitä tehnyt normaalia vähemmän. On ollut mukava kuulla kuulumisia Suomesta ja piireistämme. Ja nyt Paiju voi viedä äitille terveisiä, millaisissa oloissa täällä elän, ei välttämättä kuvien ja tekstien kautta saakaan oikeaa käsitystä siitä, ainakaan Paiju ei omien sanojensa mukaan pystyisi asumaan farmilla ilman taloa. Tuleepahan armeijan metsäleirit olemaan sitten tuttua puuhaa tulevaisuudessa. Siis sitähän tämä on, alkulämpöä Suomen sotakouluun. Teräksen karaistusta. Puh…

2 kommenttia »

  1. Hienoa , että olette saaneet lomailla ja jutella yhdessä!Milloin lie seuraavan kerran tapaatte!?

    mama - 8.1.2009 19:20

  2. Nii’in. 2010…

    Lauri - 9.1.2009 01:26

Kirjoita kommentti