Läksiäisten aika

Etelä-Afrikka, Kenia, Swazimaa, Tansania - 25.1.2009 15:14

Lauantaina 24. tammikuuta 2009

Meillä pidettiin kekkerit, oikeastaan kahdet juhlat. Oli nimittäin erään Luken syntymäpäivä ja sen lisäksi pidimme läksiäisiä ystävällemme Nicholakselle, joka muuttaa Swazimaasta Bloemfonteiniin Etelä-Afrikkaan. Meitä oli yhteensä non parikymmentä henkeä ja juttelimme ja meillä oli hyvää aikaa, mutta täällä tietenkään yksikään juhla ei ole juhla ilman grilliä, joita olikin kaksi. Söimme siis oikein hyvin, mikä oli huippujuttu minulle, joka nyt yritän saada karanneita kiloja takaisin. Sen lisäksi oli vielä kunnon jälkkärit Luken synttäreiden kunniaksi.

Luke on IT Bulembusta ja hänen kanssaan meillä oli kovat keskustelut tietokonepeleistä ja hän välttämättä haluaa antaa minulle joitain pelejään. Kummallista kuinka vanha aikuinen mies voi olla täysin hullaantunut peleistä. Hän kuulemma lanittaa jossain yliopistolla täällä. Ja hän on myös kova lataaja, vaikka näillä Swazimaan yhteyksillä ei paljoa latailla. Mahtaa olla tuskallista tietokonehirmulle täällä Swazimaassa, kun ei pääse käsiksi siihen maailmaan, missä muut pelaajat ovat esimerkiksi WOWissa tai CSssä huonon yhteyden vuoksi. Joutuu tyytymään single playeriin tai laneihin. Meillä oli kuitenkin hyvä ilta kaikenkaikkiaan.

Sunnuntai

Tänään palautin pyörän Seanille, koska hän aikoo lainata sitä jollekin muulle sillä aikaa kun en ole paikalla. Harmi vain, että pääsin ajamaan sitä vain kerran, mutta saan sen taas takaisin kun tulen. Myöhään iltapäivällä Tuomas ja Pauliina ovat tulossa kylään. Emme olekaan kuulleet heistä mitään sitten joulun jälkeen.

Mutta joka tapauksessa ystävät, nyt on alkamassa uusi luku matkailussani, kun pakkaan laukkuni Keniaan lähtöä varten. Malariakuuri on jo aloitettu. Ensi lauantaina lentoni lähtee 12 aikoihin aamupäivästä. Palaan takaisin helmikuun 28. päivä, eli kyseessä on kuukauden reissu. Olen päättänyt matkustaa kevyesti, joten jätän muun muassa tietokoneeni tänne Mbabaneen. En siis tule kirjoittelemaan matkaltani sen pidempiä tarinoita tai lisäämään kuvia kesken matkan. Käväsen varmaan välillä nettikahviloissa ilmoittelemassa itsestäni blogiin. Tarkempaa kuvausta matkasta voi saada sitten jälkeenpäin. Ajattelin näin, että ei tarvitse huolehtia tietokoneen puolesta reissussa. Menen siis Keniaan ja saan majoittua avokätisten Rönkköjen taloon. Kalle ja muut lapset ovat toki päivisin koulussa, mutta sille ei voi mitään. Suunnitelmia Keniassa olon ajaksi ei ole. Jos vain mahdollista eikä uskomattoman kallista, niin menen pariksi viikoksi Tansaniaan. Arushaan pääsee bussilla Nairobista ja Arushassa olen tapaava erään toisen ystäväni Peter Neilmboman, joka opiskelee Arushassa yliopistossa. Sielläpäin on valtavasti tehtävää ja nähtävää, mutta turistikohteena se on tietysti kallis paikka. Jos vain suinkin onnistuu, niin olisi kiehtovaa jatkaa bussilla Arushasta Dar es Salaamiin ja veneillä sieltä Zanzibarille ja viettää siellä vähän aikaa biitsillä. Tällaisilla ajatuksilla olen lähdössä matkaan. On vähän perhosia vatsassa, tai sitten se on vain jälkioireita mahataudistani, mutta on hurjan kiva lähteä uusiin maisemiin ja nähdä ystäviä. Vasta tämä oikeastaan on alku itsenäiselle matkailulleni. Nähtäväksi jää tuottaako itsestään huolehtiminen, ruoat, yöpyminen ja liikkuminen vaikeuksia. Siitä se alkaa ja jotenkin aina selviää.

Perjantaina on tarkoitus ottaa kombi Johannesburgiin.

Nyt aion pakata. Kuulemiin!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti