Viikko 13 farmilla

Swazimaa - 9.12.2008 20:32

Tällä viikolla sain puutarhasakset ja maalipensselin.

Eräänä päivänä Heather toi minulle upouudet puutarhasakset ja olin aivan innoissani. Menin heti polvilleni leikkaamaan heinikkoa jalkapallokentälle. Homma oli verkkaista ja hikistä, mutta se ei alentanut mieltäni. Olihan se paljon nopeampaa ja kevyempää kuin esimerkiksi sahalla, jota ajattelin käyttää ensin. En kuitenkaan saanut viikon aikana paljoa leikattua, koska tein sitä vain vapaa-ajallani.

Jatkoin kuitenkin maalaushommissa, sillä aloin maalaamaan saunaa. Minä ja iskä haluttiin siitä punainen, niin kuin usein Suomessa saunat ovat. Valitettavasti täällä ei myydä punamultamaalia, joten meidän punainen on vähän erilainen, mutta kiva siitä huolimatta. Ajatus on tärkeä.

Maanantaina soitin Tuomakselle ja kysyin Durbanin reissun järjestelyistä ja ajankohdasta. Minä tavallaan toivon vähän tätä viikkoa, mutta Tuomas oli väsynyt viikonlopun joogarääkistä, joten sovimme, että menisimme ensi viikon maanantaina.

Viime aikoina on ollut pieni morkkis, sellainen joka yleensä tulee jokaiselle matkaajalle. Minulle se tuli yllättävän myöhään. Tiesin, että se lähtee pois ajan kanssa, että sen takia ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä, niin kuin jotkut saattavat lähteä takaisin kotiin. Ajattelin kuitenkin, että jos teen jotain kivaa ja uutta niin se lähtisi pois. Niinpä mieleni tuli iloiseksi jälleen, kun sain odottaa seuraavaa viikonloppua. Sain uutta energiaa ja puhtia tekemisiini. Sunnuntaina oli nimittäin tarkoitus lähteä Nicin kanssa lähelle Etelä-Afrikan, Mosambikin ja Swazimaan rajaa katsomaan kiihdytysajoja ja maanantaina olisi sitten lähtö Durbaniin. Ja suht pian sen jälkeen olisi vielä reissu Johannesburgiin Paijua hakemaan. Mieltä kohensi vielä uusi ylellisyys majapaikassani. Koska traktoriin vaihdettiin uusi akku, sain vanhan akun telttaani ja sen avulla voin käyttää 11 watin akkulamppua, joka valaisee mukavasti pienen asumukseni.

Farmihommiin tällä viikolla kuului kastelua istutuksen lisäksi. Viikonloppuna oli satanut 18mm, joten jätimme maanantaina taimet kastelematta, mutta sää jatkui läpi viikon kuumana ja aurinkoisena pakottaen tarttumaan kastelukannuihin.

John Deeren mekaanikot saapuivat ties kuinka monetta kertaa korjaamaan traktoria ja tarkistivat johdotukset, mutta eivät löytäneet vikaa vieläkään. Toinen mekaanikoista on jo ihan täynnä tätä tapausta ja pyysi ystävällisesti tulitikkuja ja bensaa avuksi. Minulla ei kuitenkaan ollut tulitikkuja, mitä lie olisivat sitten niillä tehneetkään.

Keskiviikkoaamuna iskä lähti Maputoon työkokoukseen. Pian kuljetettuani spreijaajat ylös, jossa on kuuluvuuttakin, sain Tuomaksen edellisenä päivänä lähettämän tekstiviestin, jossa hän ehdotti lähtöä keskiviikkoaamuna. Soitin hänelle ja pian Heather jo veikin minut House on Fireen, josta jatkoimme Tuomaksen kanssa kohti Durbania. Maanantai ei käynytkään Tuomakselle, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi äkkilähtö tällä viikolla. Oli jännä lähteä niin lyhyellä varoitusajalla, mutta onneksi se ei ollut mikään ongelma, koska kuljetan aina koko omaisuuttani mukana. Niin minä sitten yhtäkkiä vain jätin farmin ja lähdin kohti uutta ja tuntematonta.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti