Suomen tasavallan itsenäisyyspäivän jälkeinen sunnuntai

Swazimaa - 9.12.2008 20:47

En siis mennytkään tänään katsomaan kiihdytysajoja Komatipoortiin, koska kyyditsijä ei päässytkään lähtemään.

Niinpä pääsinkin aamulla kirkkoon ja kirkossa oli innoittava jumalanpalvelus. Pastori Kevin puhui vanhasta minästä ja juuristamme, jotka tulevat ajoittain esiin. Mutta sen lisäksi siellä oli lukuisia profetioita ja viisauden sanoja vierailijoilta, pastoreilta ja tavallisilta kävijöiltä. Tämmöinen lähti liikkeelle, kun eräs syöpää sairastava nainen puhui Jumalan hyvyydestä, vaikkei ollutkaan parantunut syövästään. Hänelle kuitenkin profetioitiin parantumista ja pitkää ikää ja kerrottiin tarkoitus hänen sairaudelleen, mitä Jumala sillä tarkoitti. Se oli hienoa. Jälleen kerran toivotettiin eräs pari tervetulleeksi ja hyvästeltiin yksi tyttö.

Uusi kirkkokin on jo hyvällä mallilla, seinät on rakennettu viikossa. Uutena vuotena on tarkoitus ottaa uusi kirkko käyttöön.

Kirkon jälkeen mentiin Hannalle ja Louisille, koska internet ei toiminut meillä kotona ja heillä puolestaan on laajakaista. Sain hoidettua suurimman osan jutuistani blogia ja laskuja lukuunottamatta. Varmistin myös tarvitsevani keltakuumerokotteen Keniaan ja kysäsin Kenian suurlähetystöltä viisumista. Hehe, Rönkön perhe ei vielä tiedäkään, että olen tulossa. En tiedä ovatko he edes paikalla silloin, mutta sen näkee sitten. Toki ilmoitan heille, milloin olen maisemissa. Mutta varaudun siihen myös, että asun jossain backpacker lodgessa. Ja enhän tiedä edes vielä miten aikani käytän, saatan lähteä vaikka Mombasaan joksikin aikaa. Tanzaniaan nyt ainakin.

Hanna ja Louis tulivat meille pelaamaan ja syömään iltapäivästä. Pelattiin Caylusta ja kokeilin uutta strategiaa, jolla voitin ylivoimaisesti tehden uuden piste-ennätyksen 101 pistettä! Minulla on mennyt hyvin viime pelit, sillä myös viime sunnuntaina kun Nic ja Ruth olivat täällä niin voitin Seafarersin.

Louis on kova Top Gear -fani. Hänellä on kaikki tuotantokaudet koneellansa ja sainkin riittoisasti 54 gigaa TGtä koneelleni, vaikka halusin vain yhden jakson…

Saimme myös selvitettyä akuutin internetongelman yhdistämällä nettiin puhelimen kautta. Mutta itse en sitä käyttänyt, se oli iskälle enemmän tarpeen. Nettiyhteys puhelimen kautta on kuitenkin moninkertaisesti nopeampi kuin normaali yhteytemme. Mutta on se myös kalliimpi. Joka tapauksessa se on tosi vaikuttava ja hieno juttu! Voi kytkeä puhelimen bluetoothilla tietokoneeseen ja saada sitä kautta tietokoneen yhdistettyä nettiin. Voisikohan se toimia myös farmillakin? Aika makee kerrassaan! Harmi vaan, että mun Nokia 1100ssa ei ole edes wappia.

Minun oli tarkoitus myös kiivetä takapihalla oleville vuorille saadakseni yhteyden eteläafrikkalaisella puhelinliittymälläni, koska odotin viestiä siihen, mutta se olisi vienyt ainakin pari tuntia aikaa, joten jätin sen tekemättä.

Niin ja matkailu sen kuin näyttää jatkuvan, sillä ollaan ilmeisesti huomenna lähdössä iskän kanssa Johannesburgiin ja tullaan perjantaina takaisin. Iskällä on siellä jotain työkokouksia. Tuntuu vähän pahalta olla farmilta niin kauan pois, mutta toisaalta on myös kiva lähteä kaupunkiin ja tapaamaan Stepheniä sekä Warrenia.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti