Joulurauhaa

Etelä-Afrikka, Swazimaa - 31.12.2008 20:09

Sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Ollaan nyt Paijun kanssa Tuomaksen ja Pauliinan kotona vahtimassa heidän Eemil-kissaansa. Lähinnä kissa kaipaa seuraa, mutta hoidamme myös ruoanjakelun sekä sen jälkikäsittelyasiat.

Joulu Etelä-Afrikassa sujui oikein mukavasti. Ensinnäkään rajalla ei ollut mitään ongelmia. Varauduin näyttämään anomuskuittiani ja saamaan vain 30 päivän luvan, mutta sainkin suoraan kolme kuukautta lisää mitään tekemättä. Riepoo vähän, sillä tuli tehtyä kaikki työ sitten ihan turhaan viime kerralla siellä home affairsissa, koska en minä nyt enää sieltä mene hakemaan pidennystäni, joka on yli 10 päivää lyhyemmän ajan voimassa kuin uusi saamani leima. Ei pysty ottamaan selvää, millä logiikalla täällä asiat toimii.

Joulujuhlaa vietimme ensin aamulla omalla porukallamme, jonka jälkeen lähdimme sitten Pretoriaan isompiin juhliin. Sinne tuli ilmeisesti aika lailla koko suku erään perheen luo kylään. Heillä oli kiva talo ja piha uima-altaineen. Pelattiin jalkapalloa ja krikettiä, hypittiin trampoliinilla ja otettiin sukelluskisoja altaassa. Suuren suuri pöytä oli viimeisenpäälle hienosti katettu ja ruoka oli hyvää. Lähinnä erilaisia lihoja ja kanoja ja sen sellaista. Ja tietenkin oli asiaan kuuluvat paukkuserpentiinit ja muut pommit, jekkuvehkeet ja tilpehöörit. Suvun keskenkin jaoimme vielä lahjoja. Olimme siellä aina iltaan saakka ja mukavaa oli.

Warren ja Stephen saivat lahjaksi Nintendo Wiin ja Wii Fitin ja kaikenlaista oheistavaraa siihen. Pelasimme sitä aika paljon ja vaikken enää konsoleista oikein innostukaan, niin tämä oli kyllä aika kiva! Jopa vanhemmat innoistuivat siitä! Koko perhe kuntoili ja kilpaili suorituksillaan Wii Fitissä, jossa on vaikka minkälaisia liikuntavaihtoehtoja ja valmentaja ja muut sellaiset saamaan kuntosi kohdilleen. Ja se tosissaan sai hien päälle ja lihakset kipeiksi. Todella futuristista liikuntaa… Silti halusimme myös pelailla vähän jalkapalloa pihalla vanhaan kunnon tapaan. Lomailtiin aika rennosti. Käytiin vähän shoppailemassa, katsottiin TV:tä, pelailtiin lautapelejä ja käytiin myös elokuvissa. Ja internetissä meni minulla myös tovi. Omamme ei nimittäin toimi ja heillä puolestaan on laajakaista. Elokuvissa käytiin katsomassa Madagascar 2, joka oli kyllä tosi hauska ja hyvä, hehe! Hyvä suoritus kakkososalta, joka sai aika kovat odotukset loistavan ykkösosan ansiosta. Annettiin iskälle ja Heatherille joululahjaksi Agricola -lautapeli, joka on rankattu boardgame geekissä parhaimmaksi peliksi. Pelattiinkin sitä vikana iltana ja se vaikutti hyvältä. Ideana on kasvattaa perhettä, rakentaa niiden asumuksia, kasvattaa karjaa ja viljellä maata. Eli sopii aika hyvin iskän ja Heatherin farmielämään. Iskä voittikin aika ylivoimaisesti, mutta se oli vain vasta ensimmäinen peli, kun kaikki vielä opetteli. Mielenkiintoinen ja melko yksinkertainen idea on oikein mukava ja helppo omaksua. Peliä voi pelata vieläpä yksinkin ja aina viiteen pelaajaan saakka.

Nyt ollaan Paijun kanssa kuitenkin täällä Tuomaksella ja Pauliinalla ja huomenna lähdetään farmille takaisin. Ajateltiin ottaa rennosti ja katsella leffoja.Otin videotykin kotoa mukaan!

Viikon yksityiskohta:

Täälläpäin joulua vietetään 25. joulukuuta ja he väittävät, että me Suomessa olemme laskeneet Jeesuksen syntymäpäivän väärin.

Viikon profiilissa Stephen

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti