Farmimaanantai

Swazimaa - 9.12.2008 20:49

Tein pikavisiitin farmille näin reissailun keskellä.

Vain muutaman päivän poissaolon aikana kasvimaa oli kasvanut paljon ja myös taimet. Uusia työntekijöitäkin oli tullut.

Yksi ensimmäisistä ystävistäni, Kaiser, palasi töihin farmille. Hän oli ollut koulussa ja pääsi nyt lomille hyvin arvosanoin. Tammikuun 27. päivä hänellä alkaa viimeinen kouluvuosi. Oli mukava saada yksi englantia puhuva ja kova jalkapalloilija lisää farmille.

Minun päivääni kuului taimien kuljetusta aamulla, sitten korjasin vilkkulyhdyn Tatassa ja maalasin saunaa. Oma projektinsa oli myös saada teltta irti Landystä. Halusimme nimittäin korjauttaa teltan päällysteen vetoketjun, mutta päällyste ei lähtenytkään helposti, joten jouduimme ottamaan koko helahoidon Pradon paksiin. Mukavia hommia kuitenkin. Auringonpaahteessa ja 30 asteen lämpötilassa maalatessani poltin vähän itseäni, mutta se ei haitannut leppoisia hommiani. Kyllä tulen varmasti muistelemaan synkkinä syysöinä kuinka mukavaa oli maalata saunaa punaiseksi keltaisen auringon alla. Kävin myös ennätysvauhtiin mönkijällä kiertämässä farmin kulmat gps:n kanssa. Koordinaatit saan syötettyä hienoon kaverini ohjelmoimaan ohjelmaan, joka tekee sitten farmille rajat valmiin karttapohjan päälle. Vielä ennen pakkausta kiinnitiin Pradosta irronneen heijastinlyhdyn liimalla. Ihan parasta työnlaatua en saanut tehtyä ajan puutteen vuoksi, mutta toivottavasti se pitää. Sitten pistin vielä kamat kasaan ja autoon ja hyvästelin Muzin varmaan kolme kertaa ennen kuin lähdimme. Olin erittäin pahoillani, että jouduin jättämään hänet jo näin pian uudestaan “yksin” farmille. Tuntui kyllä oikeasti tosi surulliselta. Hän toivotti hyvää matkaa, mutta haluaisin antaa matkani hänelle heti jos vain mahdollista. Kaveri ei ole ikinä käynyt kotimaansa ulkopuolella ja on kaikki viikkonsa kiinni farmilla samoissa ympyröissä. Tuntuu kurjalta huvitella tällä tavalla. On kuitenkin hyvä ymmärtää kuinka etuoikeutetussa asemassa onkaan. Muutenkin täällä on saanut vähän uutta perspektiiviä elemään.

Sitten matkalla Johannesburgiin tuli ongelmia ensimmäistä kertaa rajalla. 90 päivän entry permit Etelä-Afrikkaan on käytetty ja Durbanissa käydessäni sain vain 7 päivää kestävän uuden lätkän, mitä vähän ihmettelin. Ilmeisesti minun olisi sillä reissulla pitänyt käydä home affairsissa hankkimassa pidennys luvalleni, mutta tästä ei minulle silloin mitään kerrottu. Nyt neiti ei ollut päästää minua Etelä-Afrikkaan, mutta sitten kuitenkin päästi. Minun täytyy kuitenkin käydä niin pian kuin mahdollista siellä home affairsissa hankkimassa pidennys luvalleni ja toivottavasti se onnistuu. Meidän oletus oli, että passiin laitetaan uusi lätkä, kun käy EA:n ulkopuolella ja tulee takaisin, mutta sen 90 päivän jälkeen pitäisikin käydä kotimaassaan, jonka jälkeen he laittaisivat uuden 90 päivän lätkän.

Oli kiva olla farmilla ja kun tullaan EA:sta takaisin niin on jo varmasti ikävä farmia. Haluaisin kovasti saada jalkapallokentän heinikon leikattua. Nytkin viimeksi leikkaamani alue oli jo kasvanut uudestaan.

1 kommentti »

  1. voi miten söpö punainen sauna!!

    mama - 20.12.2008 18:30

Kirjoita kommentti