Äkkiä pois!

Etelä-Afrikka - 11.12.2008 11:51

Menin aamulla aikaisin home affairsiin, jossa oli jo pitkä jono ulkona. Jonossa tapasin erään zimbabwelaisen miehen ja swazinaisen, joiden kanssa juttelin ja aika kului nopeammin. He olivat myös saman ongelman edessä. Parin tunnin jonotuksen jälkeen pääsinkin sitten tiskille ja minulla oli kaikki tarvittavat paperit ja kunnossa. Hakemus jäi siis sinne odottamaan hyväksyntäänsä. Eivätkä he suostuneet antamaan yli 3kk, mutta toivottavasti saan sitten pidennyksen tullessani Keniasta.

Joka tapauksessa ongelmana on nyt se, että jos lähden vasta huomenna takaisin Swazimaahan, olen yhden päivän yli luvallisen aikani ja siitä pamahtaa 1000 randin lasku. Iskä ei pääse vielä mitenkään lähtemään tänään, joten joudun organisoimaan jotain muuta sitten. Yksi vaihtoehto olisi odotella täällä sen pari viikkoa, mutta se ei käy päinsä. Melkeinpä on nyt pakko lähteä tänään takaisin Swazeihin! Lentäminen on kalliimpaa kuin sakon maksaminen, joten se ei käy. Sen sijaan joku kombi kyllä varmaan menee, mutta niistä ei saa tietoa mistään!

2 kommenttia »

  1. Byrokratia on kaunista.

    Pepe - 12.12.2008 15:22

  2. :P hehe

    Lauri - 24.12.2008 12:31

Kirjoita kommentti