Vapaa-aikaa Gautengissa

Etelä-Afrikka - 23.11.2008 23:55

Farmilta urbaaniin Etelä-Afrikkaan.

Saavuimme siis torstai-iltana. Se ilta menikin suurimmaksi osaksi tietokoneella ja internetissä.

Perjantaina järjestelin lippujani matkoja varten. Soitin muutamaan eri matkatoimistoon ja he lupasivat lähettää sähköpostia, mutta eipä sieltä mitään vielä tullut. Pelailtiin Warrenin ja Stephenin kanssa myös jalkapalloa. Perjantaina oli myös heidän ukkinsa, Nevillen , syntymäpäivä, joten grillasimme ja söimme hyvin. Stephen lähti illalla Pretoriaan katsomaan tositv -näytöstä, jossa hänen kaverinsa oli. Ohjelma oli kuin sekoitus Popstarsia ja Big Brotheria, koska siinä oli 5 vokalistia, kitaristia, basistia, pianistia ja rumpalia, joista sitten lopulta olisi jäljellä yksi jokaista ja he muodostaisivat bändin. He myöskin asuivat yhdessä koko ajan, kuten Big Brotherissa. Stephenin kaveri oli Tommy the basist.Minä ja Warrenkin lähdettiin huvittelemaan illalla. Menimme elokuviin tarkoituksena katsoa uutta Bondia 22:15 näytöksessä, mutta kun pääsimme perille ilmoitustaululla luki, että näytös oli jo loppuunmyyty. Noh, tyydyimme sitten ostamaan liput Eagle Eyehin. Kysyin kuitenkin vielä varmistukseksi, että eikö Bondiin ollut enää yhtään vapaita paikkoja ja he sanoivat, että kyllä siihen vielä on. Niimpä saimmekin mennä Quantum of Solaceen Eagle Eyen lipuilla. Täällä Afrikassa kaikki ei aina toimi niin loogisesti. Eikä sali ollut puoliksikaan täysi. Liput sen sijaan oli kohtuuhintaiset, reilu 2€. Elokuva oli ihan hyvä. Alussa oli kunnon jacksonpläjäys takaa-ajoineen. Mutta Bondiksi siinä oli yllättävän paljon draamaa ja ajankohtaisia aiheita. Joka tapauksessa 2 euron arvoinen.

Seuraavana päivänä kävin shoppailemassa Crestassa, jossa olikin kaikkea kivaa. Johannesburg on täynnä suuria ostoskeskuksia.

Illalla lähdimme sitten koko reissun kohokohtaan, nimittäin Hillsong Unitedin konserttiin Pretoriaan. Se oli Pretorian yliopiston kampuksella, joka oli täynnä suuria ja lukuisia nurmikenttiä. Kuulemma kaikki yliopistot täälläpäin ovat sellaisia. Puolet opiskelusta on urheilua. Siellä oli innokkaita kuuntelijoita tuhansittain, valtavasti. Meillä oli liput jump zoneen, joten pääsimme aika lähelle lavaa. Konsertti oli mahtava ja oli uskomatonta nähdä bändi oikeasti livenä, kun on niin paljon kuunnellut levyjä kaukaiselta australialaiselta bändiltä. Show oli viimeisenpäälle viimeistelty. Hillsong -seurakunnan nuorisopastorin saarnassa oli mukana kaikenlaista rekvisiittaa, muun muassa videoita, kuvia, diskopallo ja soittimia ja kaikki meni hienosti. Hän puhui ihmissuhteista. Ennen keikkaa oli myös lyhyt spiikki joltain Angukselta, joka on Faith Like Potatoes -elokuvasta tuttu, hän on siis eteläafrikkalainen. Mutta jos oli bändi hyvä, niin oli myös Pyhän Hengen läsnäolokin. Konsertin jälkeen oli kyllä kova ruuhka. Tunnissa liikuimme autolla noin 10 metriä. No, onneksi tuon jälkeen liikenne alkoikin sujua paremmin. Tulimme takaisin vasta myöhään yöllä.

Sunnuntaina nukuinkin pitkään, yhdeksään, ja sitten lähdimme parin tunnin päästä ajamaan kotia kohti. Matkalla tuli kuitenkin ongelmia, sillä auto sammui, eikä suostunut enää käynnistymään. Kiinnostava haaste ja pääsinkin irrottelemaan kaikenlaista koneesta. Mutta vika oli mystinen. Tai en tiedä miten mystinen, mutta minä, iskä ja Letherman ei sitä saatu ratkaistua. Ongelma vaikutti joko siltä, että bensapumppu oli rikki tai filtteri tukossa. Mutta tiedä häntä. Pitkän ajan odottelun jälkeen Neville ja mekaanikot saapuivat paikalle. He tekivät saman kuin minä ja iskäkin, eli irrottivat bensaletkun. Kun minä ja iskä teimme sen, niin sieltä ei tullut juuri mitään, ihan pikkiriikkisen vain, kun auton yritti käynnistää, mutta kun nämä tulivat ja ottivat letkun irti niin sieltä tuli bensaa oikein tulvimalla, ja niimpä laitoimme letkun takaisin ja käynnistimme auton ja voila! Palasimme kuitenkin Joburgiin, koska ilmeisesti bensapumppu on jotenkin rikki, koska se toimii vain ajoittain. Vähän samanlainen ongelma kuin traktorissakin aikoinaan. Itse asiassa nyt kun tätä kirjoitan, niin auto meinasi taas sammua, se nyki hetken, mutta sitten palasi taas. Eli ihan hyvä, ettei lähdetty Swazimaahan enää, koska pimeässä ei olisi hauska istuskella, eikä myöskään turvallista. Toivottavasti saamme siis pumpun korjattua ja pääsemme huomenna lähtemään takaisin.

Ja niinhän siinä vielä kävi, että auto hyytyi uudemman kerran tielle ja se piti hinata Friedmaneille, jossa muutama mekaanikko värkkäsi sen kanssa ja vaihtoi bensafiltterin ja nyt sen pitäisi toimia, mutta eivät luvanneet vissiin ihan takuulla.

Illalla pelasimme vielä Stephenin, Howardin ja iskän kanssa Settlers Traders & Barbariansia, joka oli tosi jännä. Stephen oli viimeisenä, mutta sitten yhdellä viimeisellä vuorollaan hän pelasi nappiin ja voitti koko pelin. Muuten Howard olisi voittanut seuraavalla vuorollaan ja minä puolestaan Howardin jälkeen. Tosi jännä.

Joka tapauksessa huomenna lähdemme uudestaan jo kello 6 aamulla välttääksemme pahimman ruuhkan. Toivottavasti päästään perille hyvillä mielin. Oli ainakin mukava piipahtaa täällä!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti