Sunnuntai Mbabanessa

Swazimaa - 4.11.2008 14:40

Tällä kertaa kirkossa oli family fun day.

Siellä oli tanssia, draamaa, laulua, saarna, tietovisa ja yhteistä ruokailua. Soittimia ei tällä kertaa ollut, joten laulut laulettiin taputuksien säestäminä. Afrikkalaiseen tapaan, sanoisin. Ja se oli vaihteeksi jopa kivempaa kuin soittimien kanssa laulettuna. Tietovisassa oli 46 Raamatttuun liittyvää kysymystä. Muodostimme useita joukkueita. Heather ja ryhmä muita naisia muodostivat joukkueen Wonderful Wives, joten me muodostimme kuuden miehen kesken Happy Husbands -joukkueen. Kamppailu naisten kanssa oli kova, mutta niin siinä vain kävi, että HH sai 44/46 oikein ja WW jotain luokkaa 39/46. Ja meidän joukkue voitti koko kilpailun, joten saimme suklaapatukat.

Kokouksen päätteeksi söimme. Pihalle oli pystytetty iso teltta ja siellä oli paljon ruokaa. Päivä oli todella kuuma, 35 astetta, mutta teltan varjossa oli mukava olla. Näkymä ruokaillessa oli aika hieno, koska kirkkomme sijaitsee väliaikaisesti korkealla vuorella. Saija oli myös mukana ja ilmeisesti piti tilaisuudesta. Kotiin palasimme joskus kello kahden jälkeen. Niin ja kirkkoonhan mennään täällä kello 8:30, eikä kello 11 kuten Suomessa.

Iltapäivän pidimme vähän siestaa. Pelailimme papupeliä, josta Saija pitää kovasti. Illalla katsoin elokuvan Once, sillä aikaa kun muut pelasivat. Oli kiva ihan vaan rentoutua välillä ja katsoa leffa pitkästä aikaa. Elokuva oli irlantilainen, mikäli oikein ymmärsin. Hieno elokuva. Omituista elokuvassa oli se, että kahdella päänäyttelijällä ei ollut nimeä. Tai siis elokuvassa ei kertaakaan mainittu niitä. Olen nähnyt parempiakin romanttisia elokuvia, mutta tälle antaisin arvosanan 8/10. Mutta jos ei ole ollenkaan sillä tuulella, niin elokuva tuntuu varmasti tylsältä.

2 kommenttia »

 1. Sulla on niin paljon siellä uutta ja jännittävää tapahtumaa koko ajan että tekis mieli napata viikko sun elämästä kun täällä on niin kuivaa välillä. Arki vaan rullaa eteenpäin eikä edes tajua että aikaakin kuluu. Paitsi no nyt joulun alla on kyllä sitte paljon häpeninkiä kun on pikkujouluja ja muita juhlia ynnä muita semmosia.

  Mulla on muuten torstaina inssi! Mietin tässä kun luin sun pidennetystä viikonlopusta Joburgissa että kun ajelet siellä jo ihan omiasi että uskallankohan mä ajaa sitten siellä… Ootko tottunu vasempaan liikenteeseen helposti?

  Onks tää teltta näissä kuvissa nyt sitten se väliaikainen kirkko?

  Terveisiä sinne iskälle ja Heatherille! :)

  paiju - 4.11.2008 21:46

 2. Ok, no kiva kuulla!

  Hmmmh… vaikea sanoa uskallatko ajaa ainakaan Joburgissa. Swazimaassa varmaan joo. Joo kyllä nyt vasemman puolen liikenne sujuu. En enää edes muista miten oikean puoleinen liikenne toimii… Kyllä siihen tottuu aika nopeasti.

  Ei, teltan takana oleva rakennus on se väliaikainen kirkko. Teltta oli vain tuota päivää varten.

  Terveiset sinne kans!

  Lauri - 8.11.2008 12:32

Kirjoita kommentti