Viikonloppu kotona

Swazimaa - 5.10.2008 14:44

Lauantaina heräsin siihen, kun iskä soitti ja pyysi, että tulisin farmille korjaamaan traktorin tankin.

En kuitenkaan lähtenyt vaan annoin ohjeet, kuinka homma hoidetaan ja ilmeisesti se hoituikin. Päivällä lähdimme Heatherin kanssa ostoksille ja ostin itselleni kitaran. Kävin katsomassa kahdesta eri kaupasta. Sain hienon Crescendo(?) -merkkisen kitaran teräskielillä, hihnalla ja varakielillä ainoastaan 40 eurolla. Kiitos vielä viritysmittarivinkistä, koska en löytänyt kummastakaan kaupasta sellaista, kun huvikseni katselin. Tarkoitukseni oli ostaa myös postikortteja, mutta ne unohtui. Sen sijaan ostimme kaikenlaista muuta. Tiedustelimme myös taimenen istutuksesta jokeemme. Nähtäväksi jää, onko vesi riittävän kylmää. Jos vesi on yli +19 astetta, niin taimenet kuolevat. Päivällä hoidin asioita tietokoneella ja illalla pelasimme Oregonia ja Puerto Ricoa kolmestaan, ja Heather voitti PR:n ensimmäistä kertaa! Minä puolestani voitin Oregonin, se taitaa olla ensimmäinen voittoni.

Sunnuntaina menimme aamulla kirkkoon ja kokous oli hyvä. Saarnassa puhuttiin siitä, kuinka kuuliaisuutta ei tulisi yrittää toteuttaa omin voimin, vaan kuuliaisuutta on elää uskossa ja hengessä. Saarnan lisäksi oli tietysti taas jäähyväisten aika. Tällä kertaa suloinen perhe lähti takaisin Amerikkaan. Perheessä on neljä poikaa, kaikki 5-8-vuotiaita, jotka ovat oikein toimelijaita ja rohkeita. Perheen isä on lääkäri ja äiti myös samalla alalla. He ovat vieneet klinikan puskiin, sinne missä terveyshuoltoa ei ole. Ja he ovat tehneet uskomatonta työtä. Vain tämän vuoden aikana he ovat auttaneet yli 50 000 ihmistä. Siis yksi perhe! He ovat tarkastaneet ihmisten silmiä, antaneet silmälaseja, kenkiä ja ilmaisia lääkkeitä, tehneet HIV-testejä ja vaikka mitä muuta alaan liittyvää. Potilaita on syöpäpotilaista suutautipotilaisiin. Ja he elävät kaukana kaikesta. Tekevät kaikkensa auttaakseen ihmisiä siellä. Ja tämän kaiken ohella he hoitavat neljää nuorta poikaa, jotka kylläkin ovat aktiivisesti mukana toiminnassa. He näyttivät meille pätkän DVD:ltä siitä mitä he ovat tehneet. Uskomatonta. Ja tämän toiminnan ohella he jakavat ihmisille englannin ja swatin kielisiä Raamattuja ja kertovat Jeesuksesta. Ihmiset saavat lukulasit, joidenka ohella Raamatun luettavaksi ja sairaille kerrotaan, että vaikkei he voikkaan parantaa kaikkia tauteja, on silti joku joka voi. Näin viedään ilosanomaa muun hyvän työn ohella eteenpäin. Lisätietoa voit löytää tästä osoitteesta, jos muistan sen oikein: www.lukecommission.com Perhe lähtee nyt takaisin Amerikkaan keräämään rahaa ja tulevat sitten takaisin.

Iltapäivällä Hanna ja Louie tulivat meille pelaamaan lautapelejä.

Ps. Olen lisännyt kuvia aiempiin viesteihin. Kannattaa siis aina välillä tsekata vanhempaakin matskua. Ongelma on siinä, että kuvat vievät paljon enemmän aikaa kuin teksti. Kuvat täytyy ensin ottaa, siirtää koneelle, karsia ja sitten rajata ja pienentää ja sen jälkeen vielä lisätä tekstiin.

Tässä kuva Mbabanen kodista ulkoa

Kevät on tullut

4 kommenttia »

 1. Onpa hyvä, että asut välillä Mbabanessa. Manzinista ei nimittäin saa postikortteja :)

  Cordia - 5.10.2008 19:04

 2. Häh! Eikö Manzinista muka saa postikortteja :D !? Varmasti saa :P Täytyy tarkistaa tuo!

  Lauri - 12.10.2008 20:11

 3. Paikallisesta kirjakaupasta löytyi ihan muutama hassu kortti, muutoin ei koko kaupungista mistään. Me haettiin kortit Mbabanesta ja sitten tietty matkoilta Krugerista, Kapista ja Durbanista tarttui mukaan.

  Mutta onnea korttien metsästykseen :)

  Cordia - 13.10.2008 11:25

 4. Oho, kivoja matkoja :P Minäkin lähdössä Durbaniin toivottavsti piakkoin!

  Lauri - 22.11.2008 16:56

Kirjoita kommentti