Alkutunnelmia VI

Australia, Suomi, Swazimaa, Yleistä - 20.8.2008 15:18

Hei,

Viime kerrasta on kulunut jo hieman aikaa. Tulevaisuudessa onkin aikomus kirjoitella useammin ja lyhyempiä viestejä. Vaikkakaan tahti tulee tuskin olemaan kovempi kuin viesti viikossa, koska en pääse internettiin lähettämään viestejäni kuin viikonloppuisin.

Enää on 16 päivää lähtöön. Matkaa ajatellen kaikki alkaa olla valmista. Viimeiset rokotteet on otettu ja kansainvälinen ajokortti on taskussa. Myös vakuutuksen sain hankittua ja maksettua. Reilut 500 euroa köyhdyin, mutta onpahan sitten vakuutusta melkein joka lähtöön. Alun perin ei ollut tarkoitus hankkia matkatavaravakuutusta, mutta koska siinä samassa tulee tapaturma- ja oikeusturvavakuutus, kuulosti sen hankkiminen fiksulta. Eli saan vakuutuksesta 850 euroon asti korvauksia vaikkapa varastetuista tavaroista, joita nyt on lähinnä tietokone ja kamera. Sen lisäksi vakuutus korvaa, jos vahingossa vaikkapa kaadan punaviinit valkoiselle kokolattiamatolle tai tarvitsen asianajajaa oikeusasioissa. Tämän osuus vakuutuksen hinnasta on noin 200 euroa. Mutta nyt on tosiaan kaikki lähtövalmista.

Olen tutustunut myös erääseen tansanialaiseen itseni ikäiseen nuoreen mieheen, jonka ajattelin tavata jossain välissä Afrikassa. Hänen kanssaan olen saanut hyvin alustettua englannin kielen taitojani.

Enää on kuusi työpäivää jäljellä. Vaikka vapaapäiviä on siis jäljellä vielä kymmenen, on silti varmaan jokaiselle päivälle jotain aktiviteettia järjestettynä. Toissapäivänä toteutin jo pitkään ajatuksissa olleen koeajon. Näin Hesarissa ilmoituksen, että koeajaessa uuden Mitsubishin saa lahjaksi rantalentopallon. Kaiken lisäksi pidän kovasti Mitsubishi Lancerista. Joten pääsin iskemään monta kärpästä yhdellä iskulla. Koeajo sujui hienosti ilman auton naarmutusta tai muita ongelmia. Lanceri oli ihan kiva auto, mutta pidän silti enemmän Opelistani, jonka kävin tänään katsastamassa ja meni hienosti läpi! Mutta oli kiva hoidella asioita uudella autolla maksamatta bensoja. Ja se lentopallo on hieno Wilsonin pallo. Tässä on ollut vapaapäiviä ja tarkoituksena on ollut mennä pelaamaan tennistä, mutta sateen vuoksi en ole päässyt. Sen sijaan kävimme eilen kavereiden kanssa pelaamassa pingistä. Eilen olimme myös isovanhempien 80-vuotisjuhlissa. Huomenna kylään tulee meidän Australian serkut, jotka ovat taas Suomessa lomalla. Sunnuntaina on läksiäiset seurakuntalaisten kanssa.

Madventuresin matkaraamattuakin on tullut luettua 310 sivua ja opittua hyviä neuvoja. Jokaisen reissumiehen tulisi lukea se.

Tähän mennessä on ollut rahankäytön suhteen vähän sellainen linja, että kaikki mikä tuntuu tarpeelliselta ostetaan. Kävin piilolinssitarkastuksessa vaihtaakseni kuukausilinssit kertakäyttöisiin, koska niihin ei kerry bakteereita, mutta jätin kuitenkin 150 euron kertakäyttölinssit ostamatta, koska kuukausilinssejä on vielä neljäksi kuukaudeksi ja sen lisäksi hankin juuri kahdet silmälasit. Ne saavat riittää. Uusi piilolinssineste tulisi kuitenkin ostaa, koska vanhat kestävät vain kolme kuukautta. Eräs toinen malli kestää kuusi kuukautta, joten vastaa paremmin käyttötarkoituksiani. Afrikassa tuskin kuitenkaan tulen linssejä käyttämään.

Uusimman tiedon mukaan valittavana olisi nukkua farmilla 2x2m pienessä mökissä, 3x3m teltassa tai sitten Land Roverin katolla olevassa teltassa. Sen päätän vasta paikan päällä. Suihku on kuulemma rakenteilla farmille. Se on oikein mukava luksuslisä.

Tähän päätän tällä kertaa.

Syksy tulee, iloa virneeseen!

3 kommenttia »

  1. Nuo autoteltat ovat todellinen elämys, suosittelen ainakin kokeilemaan :)

    Cordia - 20.8.2008 19:33

  2. Tuutko vielä yc:ssä käymään ennen Afrikkaan lähtöäs.Jos tuut niin olis vielä mukavaa nähdä viimestä kertaa ennen lähtöäs.. Taivaan Isän siunausta reissuun:). t: Ville

    Ville Latvala - 26.8.2008 22:43

  3. Kyllä tuun :) Kiitoksia!

    Lauri - 27.8.2008 15:27

Kirjoita kommentti