Alkutunnelmia V

Suomi, Swazimaa, Yleistä - 6.8.2008 12:01

Terve taas!

Ilman täällä Suomessa ollessa jo näin kylmä ja syksyinen tuo lämpimään lähtö iloa mieleen. Naapurin piha on jo keltaisten koivun lehtien sävyttämä, osittain myös varmaan pidemmän kuivuudenkin vuoksi. Pihalle lähdettäessä täytyy jo laittaa takki päälle. Voi sitä riemua, kun saan pakata shortseja ja t-paitoja rinkkaan!

Huh, näpit ja varpaat on ihan kylmissään. Jos tulee lähdettyä joskus vaikka Namibian aavikolle, voi sielläkin varautua lämpimin vaattein, vaikka päivällä lämpötila olisikin 50 astetta varjossa. Ilman jäähtyessä 30 astetta parissa tunnissa aina nollaan celsiukseen asti voi tuntua todella kylmältä, jos on ensin tottunut 50 asteen infernaaliseen kuumuuteen.

Alkaako Suomen suvi sitten olla näiltä osin taputeltu. Jos on, niin ei se kummoinen ole ollut. Kuitenkin olen saanut vielä viimeiset kokemukset raikkaasta järvivedestä ja viikon mittaisista shortsikeleistä. On Suomea nyt tullut viilisteltyä siis ihan Suomen linnasta,country saidiin ja Lapin yöttömiin öihin saakka.

Tässä olen juuri lähdössä pian töihin, mutta sitä ennen käyn hankkimassa matkalleni vakuutuksen. Olen tehnyt vertailua eri matkavakuutusten kesken ja Pohjolan Eurooppalainen Easy 15-25-vuotiaille suunniteltu vakuutus on yllättävänkin ylivoimaisesti paras valinta. Vertailussa mukana olivat myös Gouda, Fennia, If ja Tapiola ainakin. Saattoi olla vielä joku jota en nyt muista. Kaikki muut ovat kuitenkin huikeasti kalliimpia ja ominaisuuksiiltaan kehnompia vakuutuksia kuin Eurooppalainen. Oikeastaan ihan ihmeellistä, miten yksi vakuutus voi olla muita niin paljon halvempi ja samalla myös parempi. Uusi kuukausimaksuton puhelinliittymäkin on nyt hankittu.

Tänään alkaa pääkaupunkiseudun urbaani unelma -tapahtuma, joka kestää sunnuntaihin saakka. Iltatilaisuudet järjestetään Helsingin jäähallilla ja sisäänpääsy on maksuton. Tänä iltana siellä esiintyy muun muassa Juha Tapio, jota mielelläni menisin kuuntelemaan, mutta olen joka päivä töissä lauantaihin saakka ja vielä iltavuorossa, joten harmittavasti jään vähän tapahtumasta ulkopuolelle. Suosittelen kuitenkin kaikille, kannattaa käydä tsekkaamassa!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti