Alkutunnelmia IV

Suomi, Swazimaa, Yleistä - 1.8.2008 12:29

Moikka!

Viime aikoina on järjestelty asioita hullun lailla töiden ohella. On hankittu riippumatto, punkkipihdit, antibac käsienpuhdistusgeeliä, kevyt ompelusetti, numero- ja munalukkoja sekä kahdet uudet silmälasit. Rahaa siis menee koko ajan lisää ja lisää! Olen myös saanut aikaiseksi ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöihinkin. Matkavakuutus noin pitkälle reissulle ei vaan ole niin läpihuutojuttu, mutta onnistunee.

Tällä hetkellä on kirjaimellisesti veren maku suussa. Kävin nimittäin nyt kolmatta kertaa hammaslääkärissä ja tällä kertaa otettiin viisaudenhammas irti. Yritin vähän estellä, että ei se hammas nyt oikeastaan haittaa. Mutta se irrotettiin kuitenkin. Pari puudutuspiikkiä ensin ja sitten jollain ne sen siltä mursi ja veti pois. En tuntenut oikeastaan mitään ja koko hommaan meni sellainen 5-10 minuuttia. Toimenpiteenä siis jopa kivempi vaihtoehto kuin hampaan paikkaus. Mutta tämä jälkihoito vasta onkin se vaikein osuus. Verta tulee koko ajan ja sattuu. Ei voi syödä eikä juoda. Pitää vaan purra hampaita yhteen. Pian pitäisi lähteä töihinkin. Katsotaan mitä tästä nyt tulee.

10 kommenttia »

 1. Oksensitko töissä nyt sitten verta ja hampaita? Me has holidays to monday 24o’clock.

  Mika - 1.8.2008 20:20

 2. En onneksi. Oli kyllä aika rautainen olo koko päivän. Mutta se johtui siitä, että join vähän verta koko ajan. Todellisuudessa olin aika heikossa hapessa, koska en voinut oikein syödä mitään ja juomaankin pääsin vasta muutaman tunnin päästä. Mutta iloinen asiakaspalvelu jatkui silti.

  Voi miten hienoa, että pääset vapaalle. Rentouta jäsenesi!

  Lauri - 2.8.2008 19:05

 3. Nlol… jotkut on kiinni 2vk :( loma vasta 9.8… mutta sitten pääseekin tesmii uutta venettä :). Paljos on menny jo kaikenkaikkiaan rahaa noihin säätöihin?

  Tuomo - 2.8.2008 19:15

 4. Hehheh! Voi teitä! En mä oikein osaa sanoo paljonks on säätöihin menny. Mutta mutta.. sellaisia odottamattomia kuluja tullee n. 1000 € jopa.

  Lauri - 2.8.2008 23:26

 5. Kokemuksesta voin kertoa, että unohdat tuon antibactin käyttämisen viikon jälkeen :) Itse en ainakaan käyttänyt ja olin ainut matkaseurueesta, joka ei sairastunut vatsatautiin koko 3kk reissun aikana. Tilasin myös juomani jäillä ja join vesijohtovettä, mitä muut eivät tehneet…

  Cordia - 3.8.2008 14:59

 6. Heheh! Kiitos kokemuksen jakamisesta. En osaa vielä sanoa, miten Antibacin suhteen käy, mutta jos koko päivän teen töitä käsilläni, niin ruokailua ennen luultavasti desinfioin kädet tuolla. Ruoka ja desinfiontiaine tulevat olemaan luultavasti kuitenkin saman katon alla, joten ei ole suuri vaiva kaivaa puhdistusainetta esiin. Jos söisi ravintoloissa tai jonkun talossa niin asia olisi varmaan vähän eri. Mutta kun aterioi “keskellä metsää”.

  Mahataudit on myös aika paljon mahasta kiinni. Puhdistusaineilla voi ehkäistä sairastumista, mutta pitkälti omat pöpöt sitten kuitenkin määräävät sen miten helposti sairastut. Minäpä juonkin vettä suoraan joesta :)

  Missäs olitte reissussa?

  Lauri - 3.8.2008 19:55

 7. Hahaa, punkkipihdit:) ehkä niitä voi sit käyttää hampaidenpoistoonkin jos vaikka särky alkaa kolottaa keskellä eimitään eikä lääkäriä lähellä.

  Jonsu - 8.8.2008 17:39

 8. Ehei :D Ne on muoviset ja aika klesut. Halvimmat mahdolliset. Hyvä jos saa edes punkin niillä irti. Hampaat saa irti muutenkin :)

  Lauri - 8.8.2008 19:02

 9. Swazimaassa töissä, kierrettiin E-Afrikka sekä etelässä että pohjoisessa + Mosambiq.

  Toki maalaisjärki pitää säilyttää tuollakin mutta turhaa hysteriaa kannattaa välttää.

  Käyn muuten hieman mustasukkaisena lukemassa tätä blogia, tekis kuitenkin mieli lähteä taas :)

  Cordia - 9.8.2008 09:43

 10. Oho! Vai sellaisen reissun teitte! Tosi mahtavaa! Missä olitte Swazimaassa töissä? Eikö ollut pelottava kulkea EA:ssa? Siellä kuitenkin rikollisuutta on ainakin Joburgissa aika paljon. Mosambig taas on ihan omaa luokkaansa. Tosi likainen paikka, mutta hyvät rannat! Joo ja nimenomaan, tuntuu välillä että menee vähän hysteriseksi kaikkeen varautuminen. Ei se enää kivaa ole.

  Lue toki ihan niin kuin tahdot tätä blogia, mutta kiva kun luet! Varmasti tekisi mieli lähteä. Toivottavasti pystyn välittämään paljon kokemuksia tänne näin. Ja miksi et lähtisi itsekin !

  Lauri - 10.8.2008 13:04

Kirjoita kommentti