Alkutunnelmia III

Suomi, Swazimaa, Yleistä - 22.7.2008 01:07

Iltaa!

Lähtöpäivä lähestyy jo! Polte kasvaa.

Tänään kävin hammaslääkärissä paikkauttamassa hampaitani ja uusintakeikka sinnekin luvassa. Huomenna laitetaan taas lisää vasta-aineita kehoon. Myös matkalle mukaan lähtevä läppäri käy huoltamassa ilmanvaihtonsa. Se on sitten poissa kuvioista pari viikkoa, mutta onneksi on toinen tietokone, jolta voin tänne kirjoitella. Pian voisi vakuutusyhtiöt kilpailuttaa ja hakea kansainvälistä ajokorttia.

Olen nyt yksin kotosalla ja sain aikaiseksi alkaa lukemaan kirjaa. Siskoni antoi minulle ylioppilaslahjaksi Madventuresin seikkailijan oppaan, jonka viimein sain työn alle. Kirja on ensisilmäykseltä nelisensataa sivua täynnä todella hyödyllistä tietoa hauskasti ja rennosti kirjoitettuna ja hyvin kuvitettuna. Vaikuttaa ainoalta tarpeelliselta kirjalta, jonka tarvitsen matkaan. Kertakaikkiaan loistava paketti! Siitä löytyy kaikki matkan suunnittelusta, valmisteluista, ennen matkaa huomioon otettavista seikoista, varustelistoista, selviytymisvinkeistä, tienpäällä olemisesta karttoihin ja mittayksiköihin. Lueskelin osuutta, jossa käsiteltiin aikaa puoli vuotta ennen matkalle lähtöä ja siitä aina lähtöön saakka. Hyviä vinkkejä liittyen kaikkiin tarvittaviin asiakirjoihin ja muihin valmisteltaviin asioihin ennen lähtöä. Olinkin oikein yllättynyt, että olin itse huomioinut lähestulkoon kaikki seikat, mitä Tunna ja Riku kirjassaan mainitsivat. Hampaat kuntoon, passin voimassaoloajan tarkistus, luottokortit kuntoon, viisumiseikat(jotka ohitan olan kohautuksella, toivottavasti toimii, täytyy mennä lentokentälle hyvissä ajoin, että on aikaa vakuuttaa heidät), näköseikat ajan tasalle, rokotteet, matkavakuutus, kansainvälinen ajokortti, elektroniikan huolto, lippujen hankinta hyvissä ajoin, nuorisokortin hankinta + matkavarusteiden hankinta(suodattimet yms terveysjutut). Näihin kaikkiin asioihin menee melko paljon aikaa, joten tosissaan kantsii alkaa hoitaa asioita se pari kuukautta ennen matkaa. Varsinkin jos joutuu hankkimaan viisumin jostakin kaukaa, kuten Swazimaahan ilmeisesti Kööpenhaminasta ja Australiaan Berliinistä, muistaakseni, niin aikaa menee varmasti kauan. Itse tosiaan aion päästä Swazeihin ilman viisumia ja Ausseihin saada viisumin sitten Etelä-Afrikasta.

Alun perin olin ajatellut pakata matkalaukkuun, mutta nyt hoksasin, että rinkka on varmaan kätevämpi. Saattaa kuitenkin olla, että Etelä-Afrikassa käyn vaeltamassa ja Australiassa backbagatessa rinkka on välttämätön. Näin tältä erää.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti