Alkutunnelmia II

Suomi, Swazimaa, Yleistä - 15.7.2008 11:59

Eteenpäin.

Tänään kävin iskeyttämässä itseeni rokotteet lavantautia sekä b-hepatiittia vastaan. 140€ köyhdyin tuostakin. Vielä harkitsen 60€ kolerarokotetta. Huhhuh, ja kaiken maailman ötököiden karkoittimia ja muuta suojausvälinettä tyrkytetään ja pitäisi kuulemma hankkia jotain, jolla saisi puhdistettua juomavettäkin. Tarkoituksena oli juoda vettä suoraan joesta, niin kuin isäkin on tähän saakka tehnyt, mutta terveysala suosittelee veden keittämistä, suodattamista ja kemiallista puhdistamista! Just joo! Sitten pitäisi vielä hankkia hyttysverkko, punkkikarkoitteita ja -pihdit ja tietysti hyttyskarkoite. Enpä tiedä. Alkaa kuulostaa jo aivan yliturvalliselta. Punkkipihdit vois olla ihan pop ja kai nyt jonkun hyttyskarkotteenkin mukaan ottaa, mutta hyttysverkko on jo liian hankala. Veden keittäminen taas on hirveä rulianssi. Ensin täytyy odottaa pitkään että saa veden kiehumaan ja sitten vielä pidempään, että se viilenee. Varsinkaan kun sitä sähköä ei tosiaan ole… Kemialliset puhdisteet unohdan heti ensalkuun! Jos olisi joku kätevä pieni suodatin niin sitä vois miettiä. Sitä pelotellaan että vedestä tulisi bakteereja, viruksia, loisia ja alkueläimiä. hui.

No tulipa vielä lisää kustannuksia, kun pitäisi joku matkavakuutuskin hankkia. Hohhoijaa. Kaippa se on ihan hyödyllinen.. Vielä pitäis hoidella sitä ajokorttiasiaakin kun kerkeäisi. Hampaiden huoltokin on edessä. Kaikki terveysseikat kunnolla kuntoon ennen matkalle lähtöä on ideana. Sielläpäin kun terveydenhuolto on mitä on varsinkin kun on tottunut Suomen terveydenhuoltoon.

Mutta tosiaan. Ei ne matkakustannukset jääkään ihan niihin matkalippuihin.

5 kommenttia »

 1. Nykyään on juuri niitä tarpeeksi hienoja suodattimia, josta se vesi vain valutetaan läpi. Sellanen on varmaan fiksu ettei alkueläimet syö sua pois.

  Mika - 15.7.2008 18:57

 2. Ahaa, hmm. Mistähän sellaisen saisin haltuuni? Kiitos neuvosta!

  Joo, toivottavasti en joudu vastatusten alkueläimen kanssa!

  Lauri - 15.7.2008 20:17

 3. http://partioaitta.fi/product_info.php?products_id=5929
  + pari vaihtoehtoa samasta tuoteryhmästä. Toki netistä saat nykyisellä $-kurssilla miltein puoleen hintaan. Muita valmistajia sitten ainakin First Need, MSR Miniworks ja Nerox.

  Mika - 18.7.2008 20:24

 4. Toki sitten kemialliset vaihtoehdot myös: http://partioaitta.fi/product_info.php?products_id=4102

  Mika - 18.7.2008 20:25

 5. Joojoo. Pappa sanoi, ettei sinne tarvitse mitään tuollaisia puhdistusjuttuja kuitenkaan. Mutta käyn nuo läpi. Suodattimet ei tapa pöpöjä kuulemma.

  Lauri - 19.7.2008 09:48

Kirjoita kommentti